Elke week kiest onze redactie voor een zogeheten Krakerrr van de Week. Dat kan gaan om een topper, een degradatieduel, een burenruzie, een dorpsderby of er is een andere reden om juist één wedstrijd uit te kiezen. Alle clubs gaan wekelijks mee in de algemene voorbeschouwingen en elke week staan de spotlights dus vooral op 1 of 2 clubs. Zo ook deze week. Dit keer is gekozen voor vierdeklasser Oegstgeest. Het zou wel eens erop o eronder kunnen worden komende zaterdag. SEV is de tegenstander. Met VVSB erbij strijden deze drie ploegen voor de titel.

Door in april tweemaal van Meerburg te verliezen heeft VV Oegstgeest het zichzelf knap lastig gemaakt. De titelpretendent heeft nog steeds zicht op het behalen van het felbegeerde kampioenschap, maar voorwaarde is dan wel dat de drie resterende duels winnend worden afgesloten. De op papier lastigste klus staat voor komend weekend op het programma. Geelrood gaat op bezoek bij concurrent SEV. Spits Danny Wenink is optimistisch gestemd.

De 26-jarige Leidenaar keerde eind april na lang blessureleed terug in de basis-elf van coach Huig Jan Heeringa. ,,Ik ben er drie maanden uit geweest. Tijdens de eerste wedstrijd na de winterstop, tegen Football Factory, ging ik door mijn enkel. Daarbij heb ik mijn buitenste enkelband gescheurd. Ik ben nu wel fit genoeg om te spelen, maar toch heb ik er nog steeds last van. Het hindert me bij het sprinten en schieten. Daar baal ik van. In de laatste wedstrijd tegen Meerburg was ik er voor het eerst weer bij. Het was voor ons een zware middag. Zij waren heel effectief en wij waren te slap. Dat is er de laatste tijd ingeslopen, terwijl we toch zo graag kampioen willen worden. Die vierde klasse zijn we inmiddels wel zat. We hebben vorige week met elkaar om de tafel gezeten en de neuzen staan nu weer allemaal in de juiste richting. Ik denk echt dat het de goede kant op gaat.”

Dat laatste zal allereerst aanstaande zaterdag op sportpark De Kastelenring moeten blijken. Opponent SEV staat in de ranglijst op de tweede plek, net boven de Oegstgeestenaren. De Leidschendammers, die tot nu toe alleen van koploper VVSB klop kregen (1-2), behaalden uit de negentien ontmoetingen 42 punten, één meer dan de Heeringa-equipe. ,,Het is een solide ploeg, met een heel sterke verdediging. Ze hebben snelle gasten achterin en beschikken voorin over een goede spits. Thuis bij ons werd het 1-1. Ze lieten ons het spel maken en de laatste tijd is wel gebleken dat we het daar moeilijk mee hebben. Aan ons om daar nu een oplossing voor te vinden. Ik denk dat we sowieso het spel sneller moeten verdelen. Maar laten we afwachten wat onze trainer gaat bedenken. We zullen het er deze week zeker over hebben.”

Voor Wenink, in het dagelijks leven HBO-verpleegkundige in het Haaglanden Medisch Centrum, verloopt de competitie tot op heden aanzienlijk minder voorspoedig dan de vorige jaargang. Toen eindigde de aanvaller, die in het verleden voor Quick Boys en FC Rijnvogels uitkwam, met maar liefst 38 goals bovenaan de topscorerslijst. Dit seizoen doelpuntte hij in de competitie zesmaal en in bekerwedstrijden vier keer. ,,Logisch, want ik ben er veel uit geweest. Ook voor de winterpauze miste ik een aantal wedstrijden, toen door een polsblessure. Het is dus nog geen lekker seizoen voor me.”

Dat laatste kan natuurlijk nog komen. ,,Dat hoop ik zeker. In de vierde klasse heb je maar weinig leuke wedstrijden. En alhoewel we sinds de winterstop wat wisselvallig presteren, hebben we zeker een ploeg die in de derde klasse goed mee kan draaien. Zeker in de middenmoot en wellicht ook wel bovenin,” meent Wenink, die desgevraagd een blik in de spiegel werpt. ,,Ik denk dat ik technisch wel begaafd ben, maar dat ik af en toe wat gemakzuchtig ben. Sommigen noemen me soms lui. Als er een andere kop op had gezeten, had ik het als voetballer verder kunnen schoppen. Enfin, ik heb het hier bij Oegstgeest best naar mijn zin, hoor. Het is een superleuke club en ik speel met heel aardige gasten. Maar het trekt me niet om nog een jaartje in de vierde klas te moeten uitkomen. Vorig jaar hebben we het kampioenschap aan het eind lelijk verspeeld en dat moeten we maar niet herhalen. Mochten we weer promotie mislopen, dan moet ik er nog even over nadenken wat ik volgend jaar ga doen.”

Na SEV moet Oegstgeest nog aantreden tegen laagvlieger WVC en middenmoter KSD-Marine. Met die teams hadden de bewoners van De Voscuyl eerder dit seizoen weinig moeite. WVC werd in Roelofarendsveen met 0-6 verslagen en in eigen huis stuurden de geel-roden de Hagenaars met 5-2 terug naar de hofstad. SEV lijkt derhalve de lastigste horde om te nemen.

,,We hebben een prima gesprek gehad. Als we voor elkaar door het vuur gaan en elke bal willen hebben, weet ik zeker dat het voor elkaar komt. Vrijdag allemaal vroeg naar bed en zaterdag, dan gaat het gebeuren. Ik heb er alle vertrouwen in”, besluit Wenink opgewekt.