Voorbeschouwing- FC Oegstgeest bereikte zaterdag de volgende ronde van de districtsbeker. RAS werd eenvoudig met 0-7 aan de kant geschoven en daarmee werd er enige revanche genomen op een eerder duel met deze tegenstander waarin het fout ging in de nacompetitie. De ploeg van Huig Jan Heeringa bleef DUNO op doelsaldo voor en gaat straks een knock-out wedstrijd spelen om te proberen nog verder te komen. Uiteraard staat de competitie qua focus op 1. De nieuwbakken fusieclub gaat andermaal proberen om de vierde klasse de rug toe te keren, maar dat zal op zeker geen eenvoudige opgave worden. ,,De tegenstanders zijn sterker en ik denk dat er zomaar acht clubs zijn die gaan voor een plek in het linkerrijtje. Er is een aantal prijzen te verdelen en daar gaan we vol voor, maar we zullen dit seizoen er in elke wedstrijd moeten staan. En dat is anders dan in de voorgaande jaren. Er wacht ons een forse uitdaging”, aldus de trainer die Daniel van Vliet, Bas Nieuwenburg, Joep van Tulder, Özcan Bayram, Bob den Hollander en Abel Bormans (2) zag scoren afgelopen zaterdag.

FC Oegstgeest overtuigde tegen RAS en stond halverwege al met 0-3 voor en liep daarna soepeltjes uit. ,,Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan. Zo’n bekerwedstrijd is onderdeel van de voorbereiding waarin je aan het opbouwen bent. Onderwijl nemen we het wel serieus, want het blijft leuker om ergens voor te spelen in plaats van een oefenduel. We zijn klaar voor de competitie en gaan dat doen met een brede en sterke selectie. Ik ben er voor mezelf nog niet geheel uit en dat is een luxe. Alle selectiespelers hebben me een hoop getoond en naar behoren gepresteerd. Dus het is zeker niet op elke positie een uitgemaakte zaak.”

Heeringa zag VV Oegstgeest en UDO samen gaan en daardoor kwamen er nieuwe spelers bij. ,,Met Peter Messenmaker, Lars van Bommel, Bas Nieuwenburg en Vincent Solleveld hebben we een viertal spelers in de groep die een verleden hebben bij één van de fusieclubs. Zij passen dan ook naadloos in de groep. Zoals ik al aangaf is de groep breder geworden en dat zal nodig zijn dit seizoen. Ik verwacht veel weerwerk van Meerburg, LSVV’70, Alphense Boys, misschien Koudekerk, Aarlanderveen en SJC. Maar gezien de uitslagen van Woubrugge en Floreant in het bekertoernooi kan het maar zo zijn dat dit ook ploegen zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Het is dus allemaal niet zo voorspelbaar. In de afgelopen twee jaar hoefden we soms amper naar de concurrentie te kijken, omdat zij toch wel zouden winnen van een ‘kleintje’ uit de klasse. Dus het wordt nu echt leuker, maar dus tegelijkertijd zwaarder.”

Over zijn eigen ploeg: ,,Ik denk dat de groep zakelijker is geworden en dat er meer balans zit in de karakters. Dat kan straks belangrijk gaan worden. We hebben nu een week of zes met elkaar gewerkt en dat heeft veel duidelijkheid opgeleverd. Er is scorend vermogen en de spelers maken de juiste meters in aanvallend en verdedigend opzicht. De focus is er en we zullen er vanaf de eerste speeldag moeten staan. Natuurlijk blijft het belangrijk dat we zoveel mogelijk gespaard zullen blijven van blessures. De groep is nu superfit en dat is elders al wel anders. Maar ik besef ook dat een aantal spelers moeilijk te vervangen is bij langdurige afwezigheid. Dat geldt echter voor alle clubs op welk niveau dan ook.”

Tenslotte over het complex. ,,Nog niet alles is af en dus is het improviseren geweest. Niet altijd gemakkelijk, maar iedereen moet zich beseffen dat de vrijwilligers zich het snot voor de ogen lopen. Een fusie neemt nu eenmaal veel extra werk met zich mee. Vergeet niet dat we het over 1200 leden hebben. Straks is alles voorbij en kunnen we genieten van wat er is opgebouwd. Aan ons de taak om al dat fraais een vervolg te geven op het veld.

Mutaties:

Gekomen: Bas Nieuwenburg (UVS), Marnix Franken (UDO), Lars van Bommel (Valken’68), Vincent Solleveld (Warmunda), Thijmen Kruider (Ter Leede), Peter Messemaker (FC Rijnvogels), Tim Bakker (UVS), Martijn Theunissen (Ter Leede), Thijs Smallenbroek (eigen jeugd).

Vertrokken van vv Oegstgeest: Lex Heemskerk (stopt), Lucas van der Meij (stopt), Robin Noort (lager elftal, Valken’68), Mark Tetteroo (lager elftal), Ozan Demirbas (Lugdunum), Roy Elkerbout (RCL), Jurgen Bouwman (LSVV’70).

Programma eerste drie competitiewedstrijden:

22/09: Floreant (thuis)

29/09: Woubrugge (uit)

06/10: Roodenburg (thuis)