donderdag, mei 23, 2024
HomeRedactioneelNabeschouwingenNick Bakker kijkt met plezier terug op 11 jaar selectievoetbal bij...

Nick Bakker kijkt met plezier terug op 11 jaar selectievoetbal bij UDO

-

Terugblik op seizoen: UDO (zaterdag, vierde klasse A)

Voetbalvereniging UithoudingsvermogenDoor Oefening (v.v. UDO) houdt binnenkort op te bestaan. Afgelopen zondag vierden de leden nog het 80-jarig jubileum van de club uit Oegstgeest, maar in het nieuwe seizoen zullen de geel-zwarten een combinatie gaan vormen met buurman vv Oegstgeest. De clubs hebben besloten om onder de naam FC Oegstgeest  te bouwen aan een gezamenlijke sportieve toekomst. Voor ‘kind van de club’ Nick Bakker was de nakende fusie een mooi moment om zijn loopbaan als UDO-selectiespeler te beëindigen. LeidenAmateurVoetbal blikt met Bakker terug op zijn UDO-tijd.

,, Phoe, dan moet ik even goed nadenken hoor’’, aldus 27-jarige Nick Bakker op de vraag onder welke trainers hij bij UDO heeft gespeeld.,, Ik heb op 16-jarige leeftijd mijn debuut gemaakt onder Nico van der Salm. We speelden toen nog in de 2e klasse zondag. Vervolgens heb ik  Lex van der Horst, Eelco Filemon, Jack Manuputty, Ronald van Wattum, Erik van Manen en Nikivor van Rijn als trainer gehad. Best een aardig rijtje en van elke trainer steek je wel wat op. Iedere trainer legt weer ergens anders het accent op. Van der Salm hamerde altijd op de discipline, terwijl Van Wattum juist veel waarde hechtte aan een goede onderlinge sfeer in de groep en de derde helft. In de tweede klasse hadden we trouwens een uitstekende spelersgroep met spelers als Robbert Susan. Als je ziet dat hij als oud-speler van UDO nu weer met Katwijk kampioen wordt van de 2e Divisie, dan vind ik dat toch mooi’’, vertelt de medewerker sales bij Brouwer Tours, Taxi & Travel.

Op de foto (lichtenbeldfoto.nl) krijgt Bakker een publiekswissel in zijn laatste optreden.

Bakker zelf heeft nooit de behoefte gehad om het geel-zwart in te wisselen voor andere clubkleuren. Bakker:,, Ik kom uit een echte UDO-familie. Mijn ouders zijn altijd als vrijwilliger voor de club actief geweest en ook mijn zus Kiki heeft jarenlang voor UDO gespeeld. Grappig genoeg speelden we vorige week gelijktijdig onze afscheidswedstrijd. Konden onze ouders langs de lijn mooi allebei een helftje meepikken.” Over de toekomst van de fusieclub FC Oegstgeest is Bakker optimistisch gestemd. ,,Het zijn allebei gezellige familieverenigingen, die qua karakter niet zoveel van elkaar verschillen.” Toch wil Bakker nog een kleine kritische kanttekening maken.

,, Er is nu gekozen om één van de trainers van de huidige clubs (Huig-Jan Heeringa van vv Oegstgeest, SN) trainer van FC Oegstgeest te laten worden. Niets ten nadele van Heeringa hoor, maar het zou mijn voorkeur hebben gehad als er een trainer van buitenaf was aangetrokken. Bij een nieuwe club hoort ook een nieuwe trainer vind ik. Maar goed, voor mij is het nu klaar. Ik kan terugkijken op een mooie tijd bij UDO.” Bakker zal overigens wel actief blijven als voetballer bij de nieuwe fusieclub,  hij gaat  in een vriendenteam voetballen die voornamelijk bestaat uit oud-UDO-spelers.

Tenslotte nog even de statistieken van het seizoen 2017-2018!

Statistieken:

Totaal gespeeld: 22-17-23-62 (11e)

Thuis: 11-14-14-29 (9e)

Uit: 11-3-9-33 (12e)

Periode 1: 11-6-6-37 (10e)

Periode 2: 11-11-17-25 (10e)

Grootste zege thuis: 4-0 (WVC)

Grootste nederlaag thuis: 1-8 (Alphia), 0-7 (SEV)

Grootste zege uit: 1-2 (WVC)

Grootste nederlaag uit: 5-1 (KSD/Marine), 5-1 (VVSB), 4-0 (Roodenburg)

Thuis nul gehouden: 3 x

Thuis niet gescoord: 4 x

Uit nul gehouden: 0 x

Uit niet gescoord: 4 x

 

Must Read