UDO wil er dit seizoen alles aan doen om het laatste jaar in het bestaan van de club goed af te sluiten. Met de huidige tiende plek is nog niet aan die wens voldaan. ,,Ik had het liefste nu in de middenmoot gestaan”, benadrukte trainer Nikivor van Rijn. ,,Maar scoren blijft moeilijk voor ons. Tien doelpunten na tien wedstrijden is niet best. We moeten meer kansen benutten.”

,,De wedstrijd tegen Hazerswoudse Boys (3-1 verlies, red.) aan het begin van het seizoen was een goed voorbeeld. Daar verprutsten we drie honderd procent kansen. Dat moet gewoon beter, anders gaan we in de tweede seizoenshelft niet stijgen op de ranglijst. Verdedigend hebben we overigens wel stappen gemaakt, maar ook als team. Vorig seizoen hadden we veel individuen van wie het moest komen. Maar we zijn nu meer als team gaan voetballen. Dat zijn allemaal lichtpuntjes”, aldus de jonge oefenmeester, die na de fusie van UDO met VV Oegstgeest komende zomer vertrekt.

De dertiger moest afgelopen december de functie van hoofdtrainer bij de fusieclub FC Oegstgeest laten aan Huig-Jan Heeringa, de huidige trainer van VV Oegstgeest. ,,Tja, dat was natuurlijk op zich wel een logisch besluit, maar voor mij was het ontzettend jammer. Ik heb ook minder ervaring. Toch vind ik het wel jammer dat jonge trainers als ik weinig kans krijgen. Clubs kiezen veelal voor de ervaring. Soms ten onrechte vind ik, want het ene team kan ook minder kwaliteit hebben dan het andere team. Maar zo gaat het nou eenmaal.”

Van Rijn was in de race om hoofdtrainer te worden bij Bernardus, maar de club uit Hazerswoude-Rijndijk koos voor Gerald van der Klok, de huidige assistent-trainer van Rob Wolfsleger bij zondag tweedeklasser AVV Alphen. ,,Dat was een mooie kans geweest voor mij”, besefte de trainer van UDO. ,,Een club met ambitie en weer een hoger niveau. Ik blijf op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging.”

Tot die tijd concentreert Van Rijn zich op zijn huidige club. UDO gaat komende zaterdag op bezoek bij nummer tien Roodenburg, dat twee punten meer heeft dan de Oegstgeestenaren. Bij winst schuiven de mannen van Van Rijn op naar de negende plek. Met Joost den Hollander (knie) en Pascal Franken (gebroken middenhandsbeentje) keren twee belangrijke spelers terug van een blessure.

Van Rijn tot besluit: ,,Dat is prettig, want zij zorgen voor de ervaring in ons team. Elroy van der Hooft moeten we alleen nog missen vanwege knieproblemen. Maar we zijn er klaar voor. Ik wil hier met een plek in de middenmoot afsluiten.”

UDO:
Positie: 10-9-10-25 (10e)
Periode 1: 10-9-10-25 (10e)
Periode 2: n.v.t.
Thuis: 4-3-2-15 (11e)
Uit: 6-6-8-10 (8e)
Grootste zege: 0-5 SV Wassenaar (uit)
Grootste nederlaag: 0-7 SEV (thuis)
Thuis: 0 keer nul gehouden
Thuis niet gescoord: 3 keer niet gescoord
Uit: 1 keer nul gehouden
Uit niet gescoord: 3 keer niet gescoord