HomeZaterdagVierde klasseUDO verliest laatste uitwedstrijd in haar bestaan

UDO verliest laatste uitwedstrijd in haar bestaan

-

Vierde klasse A (zaterdag)- UDO speelde zaterdagmiddag haar laatste uitduel in Alphen aan de Rijn. Thuisploeg Alphia heeft nog steeds zicht op het kampioenschap, hoewel het dan wel erg mee moet zitten in het slotweekend. Het werd uiteindelijk 3-1, en daar mocht de ploeg uit Oegstgeest niet over mopperen. Reeds in de vijftiende minuut scoorde de thuisploeg de 1-0 door een succesvol schot van Vincent Hoogervorst.

UDO moest het deze wedstrijd doen met een ietwat gehavende verdedigende linie door afwezigheid van Joost den Hollander en Marnix Franken. Trainer Nikivor van Rijn loste dit op door Bert Juffermans te laten zakken vanaf het middenveld.

De ploegen gingen met 1-0 de rust in, waarna de wedstrijd voortkabbelde en Alphia pas in het slotstuk van de wedstrijd de 2-0 (opnieuw Hoogervorst) scoorde. Vlak na dat moment zag UDO, na een assist van Jailson de Barras, Cas Bolink de 2-1 scoren. Desalniettemin maakte Alphia de klus af via Kelvin Hoogendoorn.

Trainer Van Rijn gaf aan dat hem opvalt dat geen van de hooggeplaatste ploegen genoeg doorontwikkeld is om het karwei af te maken. Hij doelde hiermee op het feit dat een kampioenschap reeds in het verschiet lag voor zowel SEV, Oegstgeest en Alphia. Hij prees daarentegen zijn eigen manschappen, hoewel zijn ploeg het gehele seizoen moeite heeft gehad om doelpunten te maken. ,,Maar er is progressie gemaakt. Thuis werden we geslacht, nu was dat niet het geval. Uiteraard hadden we graag voor een stuntje gezorgd, maar dat zat er niet in.

Komende week speelt UDO haar laatste duel in de bestaansgeschiedenis en wel tegen Haagse Hout. Verlies, gelijkspel of winst, volgens Nikivor van Rijn gaat sowieso het dak eraf en sluit men graag dit iets minder glorieuze seizoen af met een knalfuif.