Aarlanderveen – Meerburg

De ploeg van trainer Alex Redel sleepte afgelopen zaterdag tegen LSVV’70 op karakter de 2-2 over de streep, dit na een 0-2 achterstand. Er zullen komend weekend ook spierballen moeten worden getoond als men op bezoek gaat bij de tot nu toe ongenaakbare koploper en winterkampioen Aarlanderveen. De thuisploeg won met 0-1 bij concurrent FC Oegstgeest en blijft daardoor de te kloppen ploeg met inmiddels zeven punten voorsprong. Voor de Rijndijkers komt de winterstop als geroepen en zal het evalueren van de eerste seizoenshelft niet al te lang duren want er kan maar één conclusie zijn. Ook kunnen alle pijntjes dan rust krijgen en is het te hopen dat de ploeg na de winterstop een aantal keren achtereen in dezelfde opstelling kan spelen. Maar eerst nog een wedstrijd tegen Aarlanderveen, een elftal met de meeste doelpunten voor en de minste doelpunten tegen. Voorwaar geen makkelijke opgave, maar de charme van het voetbal, en dat geldt zeker voor deze sterke vierde klasse, is dat er ieder weekend volop verrassingen zijn.

Football Factory – Floreant

De Factorianen verloren de laatste wedstrijd. In en tegen Koudekerk werd het 4-3 voor de thuisploeg nadat het in de 84e minuut nog 2-3 voor stond. Dit is toch wel een beetje het verhaal van de eerste seizoenshelft, in een aantal wedstrijden minimaal gelijkwaardig zijn maar de wedstrijd in de laatste fase (ook van de eerste helft) uit handen geven. Als je puur naar de ranglijst kijkt dan zie je een ploeg die laatste staat met maar vijf punten, en dat klopt ook, maar de werkelijkheid ligt ietwat genuanceerder. Om toch met een wat lekkerder gevoel de kerstdagen in te gaan zijn drie punten zeer welkom en dat zal dan moeten gaan gebeuren tegen de ploeg van ex-FC Rijnland trainer Paul Pikaar, het Boskoopse Floreant. Die ploeg vindt zichzelf terug op een vierde stek en won afgelopen weekend in een tumultueuze wedstrijd met 2-1 van Kickers’69.

Hazerswoudse Boys – Roodenburg

De ploeg uit Leiden-Noord was het seizoen matig begonnen, had hierna een sterke periode maar lijkt de laatste wedstrijden toch wat weg te zakken. ,,Er zit enorm veel talent in deze groep, maar we missen net als bijvoorbeeld bij SJC en Alphense Boys een aantal ervaren spelers en dat heeft ons een aantal punten gekost”, aldus trainer Cengiz Donmez. De laatste wedstrijd voor de winterstop staat er een uitwedstrijd tegen Hazerswoudse Boys op het programma. Deze ploeg verloor met 4-3 van Woubrugge, een paar minuten voor tijd kregen zij het deksel op de neus en stonden onverdiend met lege handen. Op het natuurgras in Hazerswoude moet een positief resultaat mogelijk zijn, zeker als de jeugdige talenten volwassen spel op de mat leggen. Opvallend is dat de gastheren thuis nooit met meer dan één doelpunt verschil wonnen of verloren, een garantie dus voor een spannende wedstrijd.

LSVV’70 – Koudekerk

Beide ploegen draaien tot nu toe een ander seizoen dan waar vooraf op was gerekend. De Leidse studenten degradeerden afgelopen seizoen naar de vierde klasse, hun huidige nummer 7 positie zegt waarschijnlijk meer over de sterkte van deze klasse dan over het eigen vertoonde spel. FC Oegstgeest en Aarlanderveen steken er met kop en schouders  boven uit maar daarna komt een groot aantal ploegen in aanmerking voor plek drie. Vorm van de dag, blessures en schorsingen gaan dan uiteindelijk bepalen op welke plek je uiteindelijk terechtkomt. Dit geldt ook voor de ploeg van trainer Ronald Rosdorff, die ook met een aantal belangrijke absenten te maken heeft. Zoals zijn achternaam al enigszins doet vermoeden werd afgelopen zaterdag in de laatste paar minuten op zijn Duits een 2-3 achterstand omgebogen naar een 4-3 overwinning. Wint Koudekerk dan stijgen ze minimaal een plaats want dan gaan ze in ieder geval over tegenstander LSVV’70 heen.

SJC – FC Oegstgeest

De ploeg van trainer Huig Jan Heeringa verloor afgelopen weekend de topper tegen Aarlanderveen met 0-1 en moet zodoende in de strijd om de koppositie even in de wachtkamer plaatsnemen. Dat de winterkampioen niet altijd ook de ploeg is die aan het einde van het seizoen de schaal omhoog mag houden daar weten ze in Oegstgeest alles van dus de competitie is dan ook zeker nog niet beslist. Feit is wel dat er geen punten meer gemorst mogen worden, maar tegenstander SJC zal hier zeker niet aan willen meewerken. De Noordwijkers wonnen hun laatste twee wedstrijden, staan keurig in de middenmoot en wisselen goede met minder goede wedstrijden af, mede afhankelijk van de beschikbare spelers. Twee voetballende ploegen, met allebei een uitstekende mix van talent en ervaren spelers dus een mooie wedstrijd ligt in het verschiet.