donderdag, mei 23, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing: de ontknoping in de vierde klasse, zaterdag 26 mei

Voorbeschouwing: de ontknoping in de vierde klasse, zaterdag 26 mei

-

Grijpt vv Oegstgeest opnieuw naast het kampioenschap in de vierde klasse, net als vorig seizoen? Toch heeft de equipe van trainer Huig Jan Heeringa nog een mogelijkheid doordat concurrent SEV afgelopen weekend met 1-0 verloor op bezoek bij Roodenburg. De Leidschendammers zijn daardoor in ieder geval uitgeschakeld in de titelrace. De Oegstgeestenaren maken dus nog wel kans, maar ze hebben niets meer in eigen hand. De ploeg moet zelf winnen bij middenmoter KSD/Marine. Dat lijkt op papier een ‘makkie’, maar met alle spanning eromheen is dat absoluut niet het geval. Eerder dit seizoen werd door de thuisploeg op de Voscuyl met 5-2 gewonnen via doelpunten van Adil Harfaoui (2), Ozan Demirbas, Roy Elkerbout en Joep van Tulder. De nummer twee is afhankelijk van het resultaat van koploper VVSB, dat afreist naar Zoeterwoude-Rijndijk, waar Meerburg de tegenstander is.

Al staat er voor de Rijndijkers niets meer op het spel: de Noordwijkerhouters van de titel afhouden willen ze maar al te graag. De eerste confrontatie in november vorig jaar eindigde in 1-1. Met die uitslag zou Oegstgeest maar al te blij zijn, mits het zelf wint natuurlijk. Het doelsaldo is namelijk beter dan dat van VVSB. Verliest Meerburg niet, dan zullen er ongetwijfeld veel kratten bier richting Zoeterwoude gaan om de spelers aldaar te bedanken. Al moet het dan wel gaan om kratten Heineken, dat om de hoek wordt gebrouwen. De spanning is zaterdag ontzettend groot.

Dat geldt allemaal veel minder bij UDO-Haagse Hout. Al zal de formatie van coach Nikivor van Rijn ook wel een beetje juichen als het kampioenschap naar de buurman vv Oegstgeest gaat. De twee buren fuseren namelijk komend seizoen tot FC Oegstgeest en wie wil nou niet in de derde klasse beginnen. Een aantal spelers van UDO zal wellicht ook komende zomer aansluiten bij het eerste elftal, dat onder leiding komt te staan van Heeringa. De vertrekkende Van Rijn wil zelf met een zege afsluiten bij de huidige nummer tien van de vierde klasse. Het is tevens de allerlaatste officiële wedstrijd in het bestaan van de club, die op 2 september 2018 zijn tachtigjarig bestaan zou hebben gevierd. Tegenstander Haagse Hout is de laatste tijd in goede doen. Uit de laatste vijf wedstrijden werden maar liefst elf punten behaald, dus zal UDO alles uit de kast moeten toveren om op eigen veld te winnen.

Hekkensluiter Football Factory speelt een uitwedstrijd bij nummer elf WVC. Het lijkt een onbelangrijke pot voor de studenten, maar dat is het zeker niet. De laatste plek staat op het spel. Alleen met drie punten springen de Leidenaren over de Oude Weteringers heen. Op het Universitair Sportcomplex in Leiden werd eerder met 1-2 verloren. Dat resultaat spreekt zeker niet in het voordeel van Football Factory, dat tegen Meerburg nog wel een verdienstelijk punt pakte (0-0). Eindigt de jonge club als hekkensluiter, dan zou dat voor de eerste keer zijn in het jonge bestaan van de vereniging.

Roodenburg boekte afgelopen zaterdag dus een knappe 1-0 zege op SEV, dat daardoor uitgeschakeld werd voor de titel in de vierde klasse. Het geeft de burger in Leiden-Noord moed, want volgend seizoen moet het team eigenlijk weer meedoen om de bovenste plekken. ,,We voetbalden vrijuit en voelden totaal geen druk”, gaf doelman Mike Armitage een verklaring voor de overwinning. ,,Het maakt het seizoen zeker niet goed, maar het is wel lekker om zo de laatste thuiswedstrijd dit seizoen te winnen.” Met een uitzege bij Hazerswoudse Boys gaat Roodenburg zaterdag wellicht helemaal lekker de zomer in.

 

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read