maandag, mei 27, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 19 mei

Voorbeschouwing vierde klasse A, zaterdag 19 mei

-

Alphia – UDO

Nog twee wedstrijden scheiden UDO van het definitieve einde. Het is niet het seizoen geworden dat trainer Nikivor van Rijn voor ogen zal hebben gehad. Mede door het gebrek aan scorend vermogen neemt de ploeg uit Oegstgeest een plek in ergens onderin de vierde klasse A. Slechts 22 keer wist UDO het net te vinden en dat is wel heel weinig. Of daar zaterdag tegen Alphia veel verandering in zal komen is twijfelachtig, De club uit Alphen staat vierde en heeft op Oegstgeest na de meeste doelpunten achter de naam staan: 61. UDO won zaterdag jongsleden van Football Factory en wist maar liefst vier keer te scoren. Dat was dit seizoen alleen tegen WVC gelukt. Misschien dat de club daaruit moed kan putten om het Alphia lastig te maken. Het is in elk geval de laatste wedstrijd op verplaatsing van de geel-zwarten.

Football Factory – Meerburg

Meerburg heeft met de twee zeges op Oegstgeest bewezen dat het wel degelijk goed kan voetballen. Onbegrijpelijk dat de ploeg zo vaak verzaakt heeft dit seizoen. Is de ploeg eindelijk wakker geschrokken? Hoewel de ploeg niet meer om de prijzen speelt willen Alex Redel en zijn mannen het seizoen  ook een goed slot geven. Winnen van het onderaan staande Football Factory is op het oog een klus die te doen is dit weekend om dan te besluiten met de knaller tegen VVSB dat in de wedstrijd kampioen hoopt te worden. Als Meerburg de punten pakt tegen de laatste dan kan men een bloemetje verwachten vanuit Leidschendam of Oegstgeest. Zo ver is het echter nog niet. Eerst wachten de studenten van Football Factory. Deze ploeg heeft uitermate teleurstellend gepresteerd dit seizoen en het lijkt onwaarschijnlijk dat de laatste twee wedstrijden nog wat kleur zullen geven. De Leidenaren zullen hoogstwaarschijnlijk niet opgewassen zijn tegen Meerburg. In de heenwedstrijd werd het 3-1.

Oegstgeest – WVC

Het seizoen voor Oegstgeest begint dit seizoen akelige paralellen te vertonen met het vorige. Eens was de ploeg de te kloppen ploeg en leek af te stevenen op het kampioensschap. De mannen van Huig Jan Heeringa lieten de laatste maanden echter (te) vaak en onnodig punten liggen en lijkt de eer te moeten laten aan VVSB of SEV. In de sport zijn vaker vreemde dingen gebeurd, dus een mirakel is niet uit te sluiten. De laatste twee wedstrijden winnen en niet op de concurrentie letten is het credo. WVC lijkt absoluut niet in staat om Oegstgeest de voet dwars te zetten. Uit werd maar liefst met 0-6 gewonnen en nu lijkt een gemakkelijke zege ook voor de hand te liggen. Oegstgeest liep tegen SEV dan wel een morele optater op van jewelste, maar zaterdag moet er gewoon gewonnen worden.

Roodenburg – SEV

Een verrassend goed spelend Roodenburg boog uiteindelijk maar met 1-2 tegen het sterke Alphia, maar ging strijdend en met ere ten onder. Dezelfde passie, inzet en voetballende kwaliteiten zullen aangesproken moeten worden als SEV zaterdag op bezoek komt. De Leidschendammers maken nog steeds een kans op het kampioenschap en willen zich niet laten dwarsbomen door het ‘nietige’ Roodenburg. SEV moest zaterdag echter een slijtageslag leveren tegen Oegstgeest en eindigde zelfs met negen man vanwege de vele blessures. Of allen hersteld zijn is de vraag en wellicht kan de Leidse ploeg daar moed uit putten. Mocht Roodenburg erin slagen een of meer punten te ontfutselen aan SEV, dan zal het gejuich vanuit Oegstgeest en Noordwijkerhout hoorbaar zijn in Leiden Noord.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read