maandag, mei 27, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgVoorbeschouwing vierde klasse, zaterdag 12 mei

Voorbeschouwing vierde klasse, zaterdag 12 mei

-

De Krakerrr van de Week in de vierde klasse A, SEV-vv Oegstgeest, werd eerder al geplaatst. Maar er wordt nog meer gevoetbald. Roodenburg ontvangt Alphia. De Leidenaren kwamen twee weken geleden voor het laatst in actie, toen de wedstrijd tegen SEV uitgespeeld moest worden. Bij een stand van 2-0 en de klok op 55 minuten werd het duel namelijk eerder gestaakt door een zware blessure aan Roodenburg-kant. In de resterende 35 minuten liepen de Leidschendammers uiteindelijk verder weg naar 5-1. Geen schande tegen de nummer twee, maar tegen Alphia kan de ploeg uit Leiden-Noord hetzelfde verwachten. De Alphenaren staan op dit moment vierde, zijn al vier duels op rij zonder verlies en wonnen van de negentien gespeelde wedstrijden in totaal twaalf keer. Bij Roodenburg snakt men na vier wedstrijden zonder zege weer eens naar een overwinning. De laatste driepunter dateert van 24 maart tegen KSD/Marine (4-3).

In het duel om de rode lantaarn neemt UDO het op tegen Football Factory. Hoewel er geen degradatie aan vasthangt, wil geen van beide teams natuurlijk als laatste eindigen. De Oegstgeestenaren willen dat niet in hun allerlaatste seizoen als vereniging, terwijl de Leidse studentenploeg nog nooit als laatste eindigde in het nog jonge bestaan van de club. Het verschil is één punt in het voordeel van nummer elf UDO. Wint de ploeg van trainer Nikivor van Rijn, dan lijkt het lot als nummer laatst te zijn bezegeld voor Football Factory. Winnen de Leidenaren, dan heeft UDO nog wel een kans om er in de laatste twee speelronden overheen te gaan.

De huidige hekkensluiter won overigens vorige maand knap van KSD/Marine (6-3). Dat was ook gelijk de laatste keer dat Football Factory in actie kwam. UDO is al zeven wedstrijden op rij zonder zege en wil op een gepaste manier afscheid nemen van de vierde klasse. Het belooft dus een mooie confrontatie te worden, met twee ploegen die absoluut geen laatste willen eindigen.

MeerburgVVSB is overigens verplaatst naar zaterdag 26 mei. Doordat de Noordwijkerhouters nog kans maken op te titel en nog maar één wedstrijd te spelen hebben, is besloten het duel op de slotdag van de competitie te laten spelen. De drie kanshebbers, vv Oegstgeest, SEV en VVSB, komen dan allemaal op hetzelfde tijdstip in actie.

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read