vrijdag, april 26, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestVoorbeschouwing vierde klasse, zaterdag 28 april

Voorbeschouwing vierde klasse, zaterdag 28 april

-

Oegstgeest-Meerburg

Op 2 februari pochte Boris Müller van Meerburg als Ruhrgolder van de Week dat zijn ploeg zes punten zou pakken van Oegstgeest. De Meerburgers leken daarna met regelmaat de weg kwijt en moesten de punten aan de tegenstander laten. De ‘laatste’ kansen om mee te doen aan de strijd om een plek in de nacompetitie werd keer op keer verprutst. Oegstgeest was als titelkandidaat dan ook huizenhoog favoriet toen het vorige week op bezoek ging in Zoeterwoude. Maar zie, de voorspelling van Müller kwam uit. Met de staart tussen de benen droop Oegstgeest met een 1-0 nederlaag af. De mannen van Huig-Jan Heeringa willen koste wat kost deze nederlaag wreken, niet alleen om revanche te halen, maar meer nog om te blijven meedoen in de strijd om de eerste plaats in de vierde klasse A. Die is wel heel onoverzichtelijk daar concurrenten SEV en VVSB een zeer verschillend aantal wedstrijden hebben gespeeld. Laten we het zo simpel mogelijk houden: Oegstgeest moet de laatste vier wedstrijden winnen waaronder de uitwedstrijd tegen SEV. Op alle andere mogelijkheden zullen we maar even niet ingaan. Vriendendiensten van Meerburgse kant hoeft Oegstgeest niet te verwachten zo werd vorige week duidelijk. Waarom zou de ploeg ook? Alex Redel zou oh zo graag ook de laatste wedstrijden winnen zodat het blazoen nog enigszins opgepoetst kan worden. Er is zelfs een minieme, maar vooral theoretische, kans dat de ploeg nog een rol kan spelen om de vierde plaats en alsnog zo de nacompetitie bereikt. Oegstgeest moest thuis slechts een gelijkspel toestaan en won de rest, Meerburg haalde juist de meeste punten op vreemde bodem. Kan Oegstgeest de favorietenrol nu wel waarmaken of krijgt Boris Müller toch gelijk?

SEV-Roodenburg (restant)

Op 16 december werd ‘de eerste helft’ gespeeld van deze wedstrijd. Met nog een half uur te spelen raakte Leroy Brooks op een ongelukkige manier zwaar geblesseerd: hij brak zijn onderarm. Vanwege deze ernstige kwetsuur en omdat het heel lang duurde voor de arme Brooks met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd kon worden werd de wedstrijd gestaakt. Roodenburg moet dus opnieuw naar Leidschendam. Hoop om de 2-0 achterstand om te zetten in minimaal een gelijkspel zal er amper in de Leidse harten zijn.  De ploeg wordt wekelijks geteisterd door personele problemen en (te) vaak moeten B-junioren opdraven om de ploeg compleet te maken. SEV is ook nog eens tot op het bot gemotiveerd om de drie punten binnen te halen. Sport En Vriendschap doet nog volop mee om de hoogste plaats dus zal er vermoedelijk in de hoogste versnelling gestart worden.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read