Vierde klasse A (zaterdag)- Oegstgeest zal hebben gebaald dat SEV in de slotminuut nog gelijk maakte op bezoek bij Hazerswoudse Boys (2-2). De ploeg van Huig Jan Heeringa ging zelf voor de derde keer onderuit in een uitwedstrijd en moest dus hopen op misstappen van de concurrentie. SEV vergaloppeerde zich dus enigszins, terwijl VVSB wel won van Football Factory (3-2). Het gevolg is dat Oegstgeest nu weer een verliespunt meer op de teller heeft staan dan SEV, maar dat de geelroden nog steeds een eventueel kampioenschap in eigen hand hebben. Meerburg heeft door de 1-0 zege nog een minimale kans om alsnog de nacompetitie in te stappen, maar dan zal het de resterende wedstrijden ook moeten winnen en dan nog is het de vraag hoe Alphia het seizoen afsluit.

Meerburg en Oegstgeest hadden elkaar in competitieverband nog niet getroffen en wisten voorafgaand aan dit duel dat de terugwedstrijd gepland staat voor 28 april. De thuisploeg verloor vorige week kansloos van Alphia en was uit op revanche. Trainer Alex Redel: ,,De nederlaag in Alphen was een regelrecht debacle en daar hebben we onderling over gesproken. Wat we daar hebben laten zien kon echt niet. Het was daarom goed te zien dat we onze tanden in Oegstgeest konden zetten. Wij waren voor de rust de bovenliggende partij. Er vielen weinig kansen te noteren en we hadden onze zaakjes goed op orde. Uit een corner kwamen we op 1-0 via Gideon Loos en de 2-0 had ook zomaar kunnen vallen.”

Redel en zijn ploeg kregen het na de onderbreking een stuk lastiger. ,,Zij moesten komen en dat gebeurde ook. Ze kregen wel halve kansen en mogelijkheden, maar Patrick Bom stond goed te keepen bij ons. Naarmate de tijd verstreek moesten we wel diep in de buidel tasten. Blessuregevallen en kramp maakten dat we zo ongeveer met 9,5 man eindigden, maar we konden gelukkig stand houden. Daarmee hebben we revanche gehaald ten opzichte van vorige week. Wanneer we nu verloren hadden, was de moraal volledig weggeweest. Nu spelen we alsnog ergens om, hoewel de kansen niet groot zijn voor ons. Daarvoor hebben we simpelweg teveel punten weggegooid. In elk geval doet de return er ook nog toe en dat is een leuk vooruitzicht.”

Collega Heeringa was uiteraard niet erg in zijn hum, maar erkende dat zijn ploeg vooral voor de pauze pover gepresteerd had. ,,Zij waren gretiger en de voorsprong voor Meerburg was ook verdiend te noemen. Na wat omzettingen hebben we het in de tweede helft beter opgepakt, maar onze goal wilde simpelweg maar niet vallen. Zij vertraagden en wij kwamen maar moeilijk in ons ritme. In elk geval hebben we er alles aan gedaan om het tij te keren, maar helaas is dat niet gelukt.”

Toch is er weinig veranderd voor Oegstgeest. ,,We moesten er zes winnen om kampioen te worden en dat zijn er nu nog vijf omdat SEV ook niet won. Dus we kunnen de klus nog steeds zelf klaren. Volgende week komt UDO naar ons toe en ik lees overal dat zij er op gebrand zijn om ons te vloeren. Dat is natuurlijk hun goed recht. Ik beschouw de wedstrijd van volgende week ook maar meteen als een soort selectiewedstrijd voor volgend seizoen. Het mag duidelijk zijn dat we niet mogen morsen. Als we niet voorbij aan UDO komen, met alle respect gesproken, dan verdienen we ook geen kampioenschap. Tegen Meerburg zullen we thuis moeten laten zien dat dit een vergissing was en ondertussen moeten we afwachten hoe SEV presteert. Zij gaan nu naar Haagse Hout en dat is ook geen makkelijke opgave. De kaarten zijn nog niet geschud, zoveel is duidelijk.”

Foto’s: met dank aan Oegstgeest