donderdag, mei 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse zaterdag (8 december)

Voorbeschouwing derde klasse zaterdag (8 december)

-

Het was een bijzonder slecht weekend voor de ‘LAV-clubs’ in de derde klasse (zaterdag). Drie van de vier teams verloren afgelopen zaterdag. Alleen Kagia, in West I,  wist te winnen, maar dat was misschien van tevoren al ingecalculeerd. De Lisserbroekers zijn namelijk de onbetwiste leider in de Derde Klasse B (West I) en zagen dankzij hun 4-2 zege op Overbos de voorsprong zelfs weer oplopen naar acht punten. Want concurrent en nummer twee DEM speelde gelijk.

,,Maar met de concurrentie ben ik eigenlijk helemaal niet bezig”, zei trainer Rene Ras na de gewonnen thuiswedstrijd. ,,Ik focus me op Kagia en dat moeten de spelers ook blijven doen. Dan is de rest niet van belang. Overbos was geen slechte tegenstander en zij wilden er ook een wedstrijd van maken. Daardoor kregen wij weer genoeg kansen en dan is het goed te constateren dat onze ploeg genoeg doelpuntenmakers in huis heeft. We zijn niet afhankelijk van één of twee spelers die ze erin liggen. We staan er warmpjes voor en aan ons om dat gevoel vast te houden.”

Eerst moeten er nog twee speelrondes worden afgewerkt in 2018. Eerst gaat Kagia op bezoek bij middenmoter ZSGOWMS in Amsterdam. De aanstaande tegenstander boekte in de laatste vier wedstrijden geen enkele zege. Volgende week zaterdag volgt – vóór de winterstop – een thuisduel met de huidige nummer zes SV United-DAVO, de ploeg die nummer twee DEM afgelopen zaterdag op 2-2 hield. Kan de voorsprong nog verder worden uitgebouwd? Of maakt de concurrentie geen fout?

In West II waren de resultaten van de regioteams dus beduidend minder verleden weekend. Zo ging Lugdunum met harde cijfers onderuit in en tegen Nieuwkoop (5-0). ,,Ik lieg niet als ik zeg dat we na twintig minuten met 0-2 voor hadden moeten staan”, vond trainer Roberto Escudero. ,,We gingen één-op-één op hun keeper af en er werden ballen van de doellijn gewerkt. We speelden in die fase echt uitstekend. De 1-0 deed de wedstrijd kantelen en van ons prima spel bleef weinig meer over. Dat verval moet er nog uit bij ons, want dat is niet voor het eerst. Bizar dat we uiteindelijk zo dik verliezen, wanneer je terugdenkt aan het eerste deel van de eerste helft.”

Door de nederlaag zakte de Leidenaren naar plek vier. Tegelijkertijd liep koploper Van Nispen uit naar een voorsprong van zes punten. Aan de ‘kikkers’ de taak om die ‘achterstand’ weer te laten slinken voor de winterstop. Van Nispen neemt het op tegen nummer drie Alphia. Terwijl Lugdunum de gastheer is voor nummer acht VVSB, dat dit seizoen wisselvallig presteert maar het naar behoren doet als promovendus. De Noordwijkerhouters zegevierden op vreemde bodem nog niet, want de uitduels met respectievelijk Nieuwkoop (2-1), Be Fair (1-1), Alphia (1-0), Van Nispen (1-0) en Blauw-Zwart (3-1) werden niet gewonnen. Alle kans dus voor Lugdunum.

Dat geldt ook voor Sporting Leiden. De equipe van Cees van Tongeren ontvangt laagvlieger DWO, de nummer dertien van de ranglijst. De Zoetermeerders pakten dit seizoen pas één keer drie punten, tegen hekkensluiter NSV’46 (6-4). De is inmiddels alweer acht duels geleden. De Leidse Ploeg kon het j.l. zaterdag niet bolwerken op bezoek bij Be Fair (3-1). Volgens Cees van Tongeren was dat zeker geen schande. De Ploeg uit Waddinxveen wordt door de trainer en door vele anderen gezien als een van de best voetballende ploegen. Sporting won thuis vier van de vijf gespeelde duels, terwijl de wit-blauwen uit pas 1 x gelijk speelden en al 21 goals moisten incasseren.

Zwammerdam heeft op papier ook een ‘makkie’ tegen NSV’46, maar ‘Damme’ moet wel op z’n hoede zijn. De club uit Noorden boekte afgelopen zaterdag zijn eerste competitiezege van het seizoen tegen BSC’68 (3-0) en heeft nu vier punten verzameld. Dat zijn er vijf minder dan de gastheer van komende zaterdag. Zwammerdam kan zich geen nederlaag veroorloven want dan dreigt er weer een strijd om de onderste plaatsen en wordt de middenmoot los gelaten. Thuis werd er pas enmaal gewonnen. Blauw Zwart was het haasje. Zwammerdam scoorde wel in alle thuisduels, maar dat NSV’46 vooralsnog in alle wedstrijden op vreemde bodem.

 

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read