donderdag, mei 30, 2024
HomeBekerROAC met UVS naar volgende ronde

ROAC met UVS naar volgende ronde

-

Districtsbeker- Vorige week werd ROAC kansloos gelaten door UVS. De Leidenaren werden uiteindelijk ook ruimschoots eerste in deze poule, maar de kersverse eersteklasser heeft zich eveneens alsnog geplaatst. Een doelpuntloos gelijkspel op eigen veld tegen Foreholte volstond om door te bekeren.

Trainer Hein Leliveld beschouwde na over de tweestrijd met de tweedeklasser. ,,We wilden net als vorig seizoen graag door bekeren. Dit toernooi nemen we serieus en dan is het leuk om verder te komen dan de groepsfase. Ik heb in deze wedstrijd veel parallellen gezien met eerdere wedstrijden in de voorbereiding. Organisatorisch staat het goed en we gaven ook nu weinig weg. Voetballend moeten we echter nog wel wat stappen maken. Zeker in de eindfase moet het beter. Wel moet ik zeggen dat we tegen Foreholte vier tot vijf goede kansen hebben gehad en het begint natuurlijk bij het creëren van kansen.”

Niet als enige trainer spreekt Leliveld van een ‘rommelige voorbereiding’.  ,,Vakantiegangers en blessures maakten dat we telkens in een andere samenstelling speelden. Dat is op zich niet erg want je ziet zo veel spelers aan het werk, maar voor de automatismen is het wel lastig. Tegen Foreholte hebben we voor pakweg 90 procent gespeeld met de kern die ook volgende week de wei in zullen gaan. Al met al heb ik er een goed gevoel bij dat we juiste kant opgaan.”

De 0-0 volstond en zo boekte ROAC een succesje in de aanloop naar de competitie. ,,Het is lekker om met vertrouwen de eerste competitiewedstrijd in te gaan. In het laatste deel van deze pot moesten we het dichthouden en in die fase hebben we ook niets meer weggegeven.”

Volgende week komt Olympia op bezoek. ,,De spelers en ik kijken er enorm naar uit. Het wordt een avontuur met allemaal nieuwe tegenstanders en dito complexen. Voor de kantineomzet is het wellicht niet goed, maar de groep is er wel aan toe om nu aan het grote werk te beginnen. Over Olympia ben ik goed ingelicht. Zo zal ik mij ook laten informeren over de andere tegenstanders. Met enkele trainers heb ik al een en ander uitgewisseld. Ja, ook voor mij is het weer even anders dan het spelen van derby’s tegen bijvoorbeeld DOSR en Teylingen. We zijn gretig en er is veel over gesproken. Nu mag het gaan gebeuren.”

Basisopstelling ROAC: Van der Poel, Den Hollander, De Jong, Boere, Heemskerk, Bentvelzen, Van Seggelen, Hogenboom, Van As, Hupkes, Wagter.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read