zondag, mei 26, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Rabobank LAV Cup, poule B: ARC O23 nipt langs SJC O23

Rabobank LAV Cup, poule B: ARC O23 nipt langs SJC O23

-

‘Ronduit vermakelijk’. Dat waren de woorden van Johan Boer (ARC O23) en Tom van Rijn (SJC O23) na hun onderlinge duel in de Rabobank LAV Cup, poule B. De Alphenaren wonnen met 2-1. Het eerste doelpunt van ARC kwam op ongelukkige wijze tot stand via een verdediger van de Noordwijkers. Lucas Koopmans zorgde voor een 1-1 tussenstand halverwege. Niet ver voor tijd scoorde Mathijs den Ouden het winnende doelpunt voor de thuisploeg.

Boer: ,,Ik heb veel enthousiasme gezien en een positieve speelwijze. We probeerden met veel druk naar voren te spelen en dat lukte heel aardig. Ik vond ons de bovenliggende partij. SJC was wel een leuke tegenstander. Hun counter was regelmatig best scherp te noemen. Dit soort wedstrijden moeten leerzaam zijn en we zien graag een bepaalde speelwijze. Als dat dan zo uitkomt, dan ben je daar blij mee.”

Boer en Machiel van Maarseveen doen de O23 samen. Beide spelers hebben een staat van dienst bij ARC waar je U tegen zegt. ,,We vinden het leuk om te doen. Werken met die jonge knapen is dankbaar werk. Het was overigens ook belangrijk dat een paar spelers, die tegen het eerste aanzitten, speelminuten hebben gemaakt. Prima dus dit soort wedstrijden.”

Van Rijn had graag minimaal een punt opgehaald, maar verloor met zijn team het eerste treffen. Toch was er vooral tevredenheid. ,,Het was een heel redelijk niveau. Beide ploegen wilden er een leuk potje van maken met voetballende ideeën. Dan heb je er ook beide wat aan. Ik heb ook genoten van onze goal. Van achteruit opgezet, via het middenveld en dan de fraaie afronding. Het kon in mijn optiek twee kanten op. In het laatste kwartier was het pijpje wel een beetje op en toen viel ook nog die goal van ARC, die was wel goed uitgespeeld overigens. We willen graag verder komen in dit toernooi. In die zin is de nederlaag wel jammer.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read