HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 2Rabobank LAV Cup (Poule B): Jonkies SJC verrassen Voorschoten ’97 (za)

Rabobank LAV Cup (Poule B): Jonkies SJC verrassen Voorschoten ’97 (za)

-

Rabobank LAV Cup (Poule B)- Op het gemeentelijk sportpark SJC speelden dinsdagavond, in het kader van de Rabobank LAV Cup,  SJC O 23 en Voorschoten ’97 (za) tegen elkaar. De jonge Noordwijkers speelden met name in de tweede helft een prima pot en versloegen de eersteklasser, na een 1-1 ruststand, met 4-2.

Na een rommelige beginfase kwamen de bezoekers via Chris Guijt aan de leiding, maar nog voor rust kwam SJC via Lucas Koopmans op gelijke  hoogte. Na rust ontspon zich een open wedstrijd, die lange tijd gelijk op ging. Jorn Kokkelkoren zorgde voor de 2-1, waarna Ben Beumer de bezoekers op gelijke hoogte bracht. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, maar Aaron Koeman besliste met twee doelpunten in de slotfase de wedstrijd in het voordeel van de gastheren.

SJC-trainer Tom van Rijn na afloop:,,Van te voren zagen sommige jongens er toch wel een beetje tegenop  om tegen zo’n ervaren eersteklasser te spelen, maar ze hebben het meer dan uitstekend gedaan.  Er loopt voldoende jeugdig talent rond bij SJC en het is mooi om te zien hoe jonge jongens als Len Oude Veldhuis en Nijs Steenvoorden, beiden eerstejaars O-19, het oppikken tegen zo’n sterke tegenstander’’, aldus Van Rijn.

Voorschoten ’97(za) was door de twee eerdere (grote) overwinningen al verzekerd  van een plaats in de volgende ronde, maar tegen SJC lieten de Voorschotenaren zich bepaald niet van hun beste kant zien. Voorschoten ’97-trainer Theo Ducaneaux  was dan ook ontevreden over het vertoonde spel van zijn team. ,,Het was een matige vertoning van onze kant. Omdat we een brede selectie hebben zijn vanavond ook de spelers die afgelopen zaterdag niet gespeeld hebben in actie gekomen en ik kan nou niet bepaald zeggen dat ze mij overtuigd hebben. Ondanks dat het geen competitiewedstrijd is, vind ik wel dat wij ook in zo’n wedstrijd veel meer moeten brengen’’, aldus de oefenmeester tot besluit.

Door dit resultaat eindigt Voorschoten ’97 als poulewinner in B en eindigt SJC O 23, op grond van een minder doelsaldo dan de Voorschotenaren,  als waarschijnlijke nr.2. ARC O23 moet namelijk nog aantreden tegen Alphia en kan ook op zes punten komen. Of de tweede plaats voldoende is voor plaatsing in de tweede ronde zal later moeten blijken. Zeven van de negen beste nummers twee gaan door naar de volgende ronde dus niet elke nummer 2 zit aan de goede kant van de score.

SJC O 23- Voorschoten ’97 (za) 4-2 (1-1). C. Guijt 0-1, Koopmans 1-1, Kokkelkoren 2-1, Beumer 2-2, Koeman 3-2, Koeman 4-2.