Sinds enige tijd publiceert onze redactie de Ruhrgolder van de Week. Dat is iemand van een ‘LAV-voetbalclub’ , die in het zonnetje wordt gezet en voorzien wordt van een overheerlijk pilsje, gesponsord door een van onze sponsoren: Ruhrgold.  Het kan gaan om een pechvogel, een super vrijwilliger, een prijswinnaar of anderzijds. Deze week is de keus gevallen op Roy Elkerbout.

Uitblinker op de flank tegen Valken’68,  twee assists tegen VELO en nu in het gips, hoe wreed kan het voetballeven zijn? Op een donderdagavondtraining sloeg het noodlot toe voor Roy Elkerbout; tijdens een drie-tegen-drie partijtje verstapte hij zich en moest het veld verlaten. De fysio achtte het wijs naar het ziekenhuis te gaan. De huisarts aldaar, verplicht voor doorverwijzing voor bijvoorbeeld het maken van een foto, keek, rukte eens fors aan de pijnlijke voet en vertelde Elkerbout, dat hij de volgende avond om dezelfde tijd weer goed kon lopen en dat de zwelling weg zou zijn. Om de genoemde tijd zat hij echter al in het gips. Gezien de pijn was hij vrijdag in de loop van de dag nog maar eens naar het ziekenhuis gegaan en drie minuten na de foto zat hij in de gipskamer. Nu, een week later kan de arme vleugelspeler niet meer dan strompelen en zit noodgedwongen thuis.

 

 

,,Ik verveel me helemaal gek”, is de conclusie van Elkerbout na een week thuis zitten. De frustratie is groot, niet alleen vanwege het op de bank hangen, maar de vorm was er en RCL was bezig met een goede serie. De voormalige speler van UDO, DoCoS en Oegstgeest: ,,Zo zonde. Het gaat net zo lekker met rood en wit. We staan nu zesde en dat is precies de plek die ik voorspelde voor het seizoen. Hopelijk staan we daar eind mei nog. Deze afdeling is onberekenbaar: iedereen wint van iedereen en een nederlaag kan zo maar drie plaatsen dalen op de ranglijst betekenen. Ik heb in ieder geval een streefdatum dat ik weer helemaal de oude ben en in de basis sta: 18 mei. Dan speelt RCL tegen mijn oude club DoCoS en daar wil ik absoluut bij zijn.”

De pechvogel kan de doos Ruhrgold zeer waarderen, temeer daar hij geleverd is op de ideale drinktemperatuur. Degenen die denken ‘He,he, Elkerbout heeft eindelijk eens wat in huis, daar gaan we even langs’,  tussen het interview en de publicatie daarvan ligt meer dan een week. De kans dat er nog wat te halen valt is te verwaarlozen.

Wéér een RCL speler zou de trouwe volger van deze rubriek kunnen zeggen. Klopt en daar zijn twee redenen voor aan te geven. De club uit Leiderdorp wordt bovengemiddeld getroffen door zware blessuregevallen is reden een. RCL is ook een bovenmodale attente vereniging; loopt een speler tegen pakweg een voetbreuk aan, dan wordt de rubriek ‘Ruhrgolder van de week’ van LAV benaderd: ‘we hebben er weer eentje’. Dus beste clubs, als er een speler langdurig geblesseerd raakt, is er een vrijwilliger 25 jaar bij de vereniging betrokken of verdient iemand op een andere manier in het zonnetje gezet te worden, meld het ons! Wij kunnen niet overal achter de schermen kijken namelijk.

Note redactie (26/02): ,,Ik heb sinds begin deze week gelukkig loopgips, tot m’n enkel. Nu rustig afbouwen qua krukken en weer aan het werk. Ik ben blij dat ik het huis weer uit mag”, aldus Elkerbout.