donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseDistrictsbeker: UVS heeft werkelijk niets te duchten van ROAC

Districtsbeker: UVS heeft werkelijk niets te duchten van ROAC

-

Districtsbeker, poule 45- Op papier waren UVS, tweede klasse zaterdag, en ROAC, eerste klasse zondag, min of meer gelijkwaardig. De realiteit was zaterdag in de Kikkerpolder geheel anders. Tekenend voor de zeer eenzijdige pot voetbal was het feit dat doelman Kevin Wassenaar van UVS geen enkele redding hoefde te verrichten. Vreemd genoeg werden ook de kwaliteiten van doelman Dammes van der Poel amper getest. UVS speelde de bal eindeloos rond en het aantal doelpogingen bleef beperkt. De 1-0 van Isi Adima was het gevolg van een van de weinige scherpe aanvallen van de blauwwitten, opgezet na een leep balletje van William van Vliet. De 2-0 van Ayoub Houari was juist weer het gevolg van knappe individuele acties.

Spits Yoek Bentvelzen van ROAC voetbalde een kansloze wedstrijd: ,,Een ondankbare middag. Ik moest veel pendelen en loopacties doen. Dat leverde allemaal weinig op moet ik eerlijk zeggen. De bedoeling was dat ik aanspeelpunt zou zijn in de counter, maar ik miste te vaak een speler in mijn buurt. Jammer dat het zo liep. Als excuus kan ik zeggen dat we een paar mensen misten. Helaas geen bekeravontuur zoals een paar jaar terug, maar het gaat toch om de competitie en daar verheugen we ons ontzettend op. Wij als dorpsclubje met een spelersbus naar Vlissingen. Daar kun je toch alleen van dromen? Ik denk dat als we compleet zijn en uitgaan van onze eigen kracht dat we ook geen gek figuur gaan slaan.”

Nieuwkomer bij UVS, Sven Verlaan, beleefde een wel heel ontspannen middag. Zijn shirt kon bij wijze van spreken zo weer de kast in: ,,Laat ik beginnen met te zeggen dat het ontzettend leuk is om met mijn broer (Lars) samen te voetballen. Dat is een van de redenen dat ik naar UVS ben gegaan. En om de sportieve successen natuurlijk. Nu werd het inderdaad een zege, maar ROAC maakte het ons wel erg makkelijk. Zij zakten helemaal terug en daar veranderde na de 1-0 helemaal niets aan. We hebben in feite een grote rondo gespeeld. Dat we waarschijnlijk verder bekeren is natuurlijk prima, maar de ogen zijn toch echt gericht op de competitie. Velen zien ons als titelkandidaat nummer een, maar dat moeten we dan wel waar maken. Een wedstrijd als vandaag zegt niets. We moeten wekelijks laten zien dat we de rol van favoriet aankunnen.”

UVS heeft volgende week tegen DIOS aan een puntje genoeg om de volgende ronde te bereiken.

UVS-ROAC 2-0 (1-0). 9. Adema 1-0, 49. El Houari 2-0.

Basisopstelling UVS: Wassenaar, Lars Verlaan, Sven Verlaan, Pison, Van der Weijden, Matoug, De Roy van Zuidewijn, Adima, Van Vliet, Houari, Sloos.

Basisopstelling ROAC: Van der Poel, Den Hollander, De Jong, Boere, Den Dekker, De Haas, Heemskerk, Bentvelzen, Hogenboom, Van As, Wagter.

Foto’s: Jan van der Lubbe (zie ook fotoreportage)

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read