Hoofdklasse A- FC Rijnvogels heeft zich kunnen handhaven in de bovenste regionen. De ploeg van Jimmy Simons versloeg op eigen veld Capelle (2-1) en klom naar de derde plaats. De achterstand van vier punten op DUNO bleef in tact.

De Katwijkers misten topscorer Jaap van Duijn, die niet geheel okselfris bleek. Max van Steen speelde juist wel ondanks dat de aanvaller een paar dagen ziek was geweest. Al vroeg in het duel openden de gasten de score na een weifelende start van de thuisploeg. Geleidelijk aan zag Simons dat zijn ploeg zich herstelde en via Ricardo de Vlugt werd de lat geteisterd via een kopbal. Even later was het wel raak door dezelfde speler. Roy van Leeuwen mikte kort voor de pauze ook op de lat.

De voorsprong kwam er alsnog. Even na rust bracht Van Steen de stand op fraaie wijze op 2-1. FC Rijnvogels bleef sterker en kon de voorsprong vasthouden. Simons: ,,Deze zege kwam ons toe, hoewel ik Capelle nog steeds een gevaarlijke tegenstander noem. Zeker na de 1-1 vond ik ons dominant spelen. Natuurlijk is Van Duijn met zijn goals en spel belangrijk voor ons, maar het is goed te bemerken dat we dus ook zonder hem kunnen winnen. Andere spelers zijn opgestaan.”

Beluister hierbij een interview met Niek Ossevoort in gesprek met Marcel van der Vijver van mediapartner RTV Katwijk.