HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSprookje ROAC duurt voort, zelfs tweede plaats in zicht

Sprookje ROAC duurt voort, zelfs tweede plaats in zicht

-

Eerste klasse B (zondag)-Door met 2-0 van Hillegersberg te winnen vestigde ROAC maar weer eens en record. In ruim anderhalf jaar tijd werd op eigen veld niet meer verloren! Bovendien was het de vijfde keer dat de Rippers een clean sheet haalden dit seizoen. Als men dan bedenkt dat ROAC debutant is op dit niveau kan men spreken van een wel zeer knappe prestatie. Het linkerrijtje is een waardige beloning.

De basis voor de zege op Hillegersberg was opnieuw de taaie onverzettelijkheid van het collectief van de mannen van trainer Hein Leliveld en de uitgekiende tactiek die de ploeg past als een jas. De eerste 35 minuten gebeurde er weinig tot niets; de wedstrijd kabbelde voort zonder noemenswaardige hoogtepunten. Twee scherpe momenten kondigden het eerste doelpunt van ROAC aan. Eerst stond Djimmy Wagter oog-in-oog met doelman Kevin de Kok, waarbij de laatste als overwinnaar uit de bus kwam. Luttele minuten later kopte Yoek van Bentvelzen vlak naast uit een corner. De bekroning van de plotselinge dadendrang van de thuisploeg kwam even later alsnog. Een prachtige voorzet van Martijn van Trigt, bijna volledig terug van weggeweest, werd bij de tweede paal door Wagter doeltreffend afgerond: 1-0. Vlak voor rust waren de bezoekers dichtbij de gelijkmaker, maar net als talloze malen eerder dit seizoen liet Dammes van der Poel zien een bovenmodale doelman te zijn. Dat bewees hij in de tweede 45 minuten nog een aantal malen.

Naarmate de tweede helft vorderde nam Hillegersberg steeds meer risico’s om in ieder geval een gelijkspel af te dwingen. Een aantal malen counterde de paarswitten gevaarlijk, maar telkenmale ging het op het laatste moment mis. Zonder gevaar voor ROAC was het opportunisme van de Rotterdammers zeker niet. Zo moest Floris Hupkes zijn doelman op de lijn te hulp schieten nadat deze al was gepasseerd. Het was vrouwen en kinderen eerst in de laatste twintig minuten voor de Rippers, maar ze hielden stand. In de vijfde minuut van de extra tijd werd het voor een ieder die de thuisclub een warm hart toedroeg nog leuker. Bij de laatste corner van een serie ging zelfs doelman De Kok het strafschopgebied in om zijn bijdrage te leveren. Een trap naar voren belandde op de middellijn bij Jacco den Hollander die de laatste sprint van de wedstrijd met een doelpunt bekroonde. Met de 2-0 kreeg ROAC wat het verdiende.

Het behoeft geen nadere toelichting dat Mitchel Boere dolgelukkig was met de overwinning van zijn ploeg. Ook was er verbazing dat ROAC zo ver boven verwachting presteert: ,,Drie wedstrijden op rij de nul en dan nu het linkerrijtje. Dat had toch niemand verwacht? Het is een prestatie van het hele team: niemand verzaakt ook maar één tel. Dat komt misschien ook omdat we echt een vriendenteam zijn. We doen dan allemaal net een stapje harder. Misschien dat ook meetelt dat de andere clubs ons niet kennen en dan verrast worden. Het is niet alleen de inzet, maar er wordt ook best goed gevoetbald door ROAC denk ik.” Voor een promovendus geldt vaak handhaving als hoogste doel. Boere: ,,Tja, vlak boven de streep eindigen zou inmiddels misschien wel wat tegenvallen. Ik denk dat we meer kunnen dan dat als we dit kunnen voortzetten.”

Net als koploper TOGB heeft ROAC slechts elf doelpunten tegen. Dat zegt ook wel wat over de kracht van de ploeg. Het uitgekiende spelletje heeft inderdaad ook menig tegenstander voor de nodige problemen gezorgd. ROAC laat de tegenstander veel aan de bal die denkt dat er dan ook wat te halen valt. Dat blijkt dan vaak niet het geval te zijn. Volgende week staat de wedstrijd tegen DHC op het programma. Dat wordt weer omschakelen, want de Delftenaren spelen op een (zeer slecht) kunstgrasveld. Maar die ploeg is de laatste weken wel aangeschoten wild.

ROAC-Hillegersberg 2-0 (1-0). 39. Wagter 1-0, 90+4. Den Hollander 2-0. Scheidsrechter Van Loenen.

ROAC: Van der Poel, Den Hollander, De Jong, Boere, De Haas, Heemskerk, Van der Geest, Bentvelzen, Van Trigt (81. Hogenboom), Hupkes, Wagter.

Hillegersberg: De Kok, Verhaar, Broekmans, Soufian Tanouti (62. Abdel Tanouti), Van Guldener (46. Carvalho), Van der Molen, Verhaar, De Vries, Fortes, Lagerwaard, Van Heijningen.

Note redactie: een uitgebreide fotoreportage volgt later in de ochtend