woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 (za) wint bij ongeslagen koploper

Voorschoten’97 (za) wint bij ongeslagen koploper

-

Eerste klasse B (zaterdag)- De zaterdagtak van Voorschoten’97 ging op bezoek bij Poortugaal, een ploeg die met 21 punten uit zeven wedstrijden menig tegenstander kansloos had gelaten. Toch hebben de groengelen een overwinning uit het vuur weten te slepen. Matchwinner Peer van Paasen kijkt met een tevreden gevoel terug op de 2-1 overwinning.

,,Ondanks dat we vandaag tegen de koploper moesten, hadden we zeker het betere van het spel,” begint Van Paasen. ,,We waren niet onder de indruk en speelden lekker vrijuit. De organisatie stond goed, dat is het hele seizoen al het geval. Bart Vonk keerde terug in de basis, waardoor Ronnie Verplancke weer op het middenveld speelde. Sem Simonis was nog geblesseerd, zijn plek werd opgevuld door Sergio Vrede. Ook waren Jim van der Krogt en Benjamin Beumer vandaag van positie gewisseld.”

Voorschoten’97 was de betere ploeg, maar kwam toch op achterstand. Na ruim een halfuur spelen reageerde de thuisploeg alerter op een klutsbal, die hard achter doelman Stephan van der Niet werd geschoten. ,,We lieten ons niet kennen na de tegengoal”, vervolgt Van Paasen. ,,We gingen gewoon door met ontspannen voetballen. Zij zetten nauwelijks druk, want ze loerden vooral op de counter met hun gevaarlijke buitenspelers. Hierdoor kon Verplancke het spel maken vanuit het middenveld, dat deed hij heel goed.”

In de tweede helft kon de uit spelende ploeg de wedstrijd toch naar zich toe trekken. Van Paasen: ,,Vaak spelen wij wel goed, maar ontbreekt het aan de eindpass. Vandaag ging dat in de tweede helft beter, we kwamen met meer man rond hun zestienmeter. We waren, eigenlijk net als in de eerste helft, de betere ploeg, maar nu wonnen we ook vaker de tweede bal. Poortugaal was vooral bezig met tegenhouden. Ongeveer een kwartier voor tijd kwamen we op gelijke hoogte. Nick Guijt kreeg de bal, waarna hij mooi naar binnen kapte en de bal in de verre hoek krulde. We hadden daarna wel het vertrouwen dat we nog zouden winnen.”

Die winnende goal kwam er ook, een kleine tien minuten voor tijd. Doelpuntenmaker Van Paasen over zijn goal: ,,Beumer gaf de bal voor, maar deze werd niet goed weggewerkt door hun verdediging. Ik onderschepte de bal waarna ik de verre hoek zocht en scoorde vanaf een meter of elf. Poortugaal protesteerde omdat de bal mijn hand schampte, maar de neutrale scheidsrechter beoordeelde dit niet als hands. Vlak voor tijd kon Chris Guijt de wedstrijd nog in het slot gooien, maar hij stuitte helaas op de doelman.”

De middenvelder kijkt met een tevreden gevoel terug op de overwinning. Poortugaal had immers thuis pas één doelpunt geïncasseerd. ,,Natuurlijk is het een heerlijke wedstrijd voor ons, als promovendus winnen bij de koploper. Al met al was het ook absoluut verdiend. De trainer was trots op ons omdat we het met z’n allen eruit hadden gesleept. We staan nu in de top vijf, dat willen we graag zo houden. Dat is ook zeker mogelijk met de groep die we hebben. Maar we moeten wel eerst winnen bij Forum Sport over twee weken, dan kunnen we daarna naar boven kijken.”

Trainer Theo Ducaneaux: ,,De staf had veel informatie ingewonnen van de tegenstander. Ik woon trouwens vlak bij Poortugaal. De info klopte. Het is een modale ploeg maar met een levensgevaarlijke voorhoede die van niets iets maken. In verdediging opzicht hebben we ons prima gewapend tegen die aanvalskracht. Zeker na de rust waren we de bovenliggende partij en deze zege kwam ons toe. Dit zegt zeker iets over onze mogelijkheden. Ik heb genoten van het gehele team.”

Basisopstelling: Van der Niet, Vrede, Vonk, Knijnenburg, Aronius, Verplancke, Van Paasen, Beumer (90. De Koning), Van der Krogt, C. Guijt, N. Guijt.