HomeDerde klasseASCASC verliest net van kopsterk Wippolder maar verliest zeker het hoofd niet

ASC verliest net van kopsterk Wippolder maar verliest zeker het hoofd niet

-

Tweede klasse C (zaterdag) – ,,We begonnen goed aan deze uitwedstrijd bij Wippolder, het stond goed, we kwamen zelfs voor met 0-2 in de eerste helft en uiteindelijk stapten we na een 4-2 achterstand met een krappe 4-3 nederlaag het veld af. Puur door persoonlijke fouten en dekkingsfouten waardoor ze drie keer koppend konden scoren bleven we in deze wedstrijd onnodig achter de feiten aan lopen. Qua veldspel kunnen we echt prima mee in deze tweede klasse, maar kleine foutjes worden sneller afgestraft dan vorig jaar in de derde klasse”, aldus ASC-speler Oscar Arroyo.

Een wat gekke start van dit seizoen met een te groot uitgepakte nederlaag tegen het sterke en ambitieuze Hillegom, de afgelasting tegen Foreholte en de gestaakte wedstrijd tegen Wilhelmus waren er debet aan dat de promovendus uit Oegstgeest met nul uit één op de veertiende en laatste plek stond waar Wippolder vijfde was met vier uit drie. Vorig seizoen waren de Delftse blauwwitten al een stevige middenmoter in de tweede klasse, maar vorige week was weer Hillegom ook te sterk voor hen.

De collectieve vechtlust van ASC, waar ze in een vorige wedstrijd door een trainer over werden geroemd, was duidelijk zichtbaar na het eerste fluitsignaal. Arroyo: ,,Met mooie acties van Rutger Hoogkamer en Lukas Wiering kwamen we op een verdiende 0-2 voorsprong. Er was echt niets aan de hand. Maar zo jammer dan dat door kleine persoonlijke foutjes Wippolder kort voor rust weer op 2-2 kwam. De boodschap in de rust in onze kleedkamer van onze trainer Mo Bougrine was dan ook meer dan duidelijk: verdedigend moest het beter komen te staan en concentratie was tot het laatste fluitsignaal geboden.”

Mooi om te zien dat de boodschap niet aan ASC-dovemansoren was besteed want ze startten met veel balbezit, waren ook toen weer de bovenliggende partij net als bij aanvang in de eerste helft en er volgden ook best wat kansen. ,,Maar door twee kopdoelpunten uit hoekschoppen liep Wippolder uit naar 4-2, het foutje in de dekking werd direct afgestraft. Maar ondanks de 4-3 vlak voor tijd van invaller Jelmer Pool en twee daaropvolgende aanvallende wissels werd de 4-3 ook de eindstand”, constateerde Arroyo nuchter.

Hiermee kwam ASC op nul uit twee (4-9) maar klom wel één plaatsje op de ranglijst waar Wippolder vijfde bleef met zeven uit vier (10-8). Komende zondag is op sportpark Overveer Concordia de tegenstander. Hoe zullen zij zich herstellen na hun 0-6 thuisnederlaag tegen RKDEO? Zij staan op de negende plek met twee uit vier ook op een plaats die ze graag, net als ASC, naar boven toe willen verlaten.

Wippolder – ASC 4-3 (2-2). Hoogkamer 0-1, Wiering 0-2, Croes 1-2, Notenboom 2-2, Venema 3-2, Croes 4-2, Pool 4-3.

Basisopstelling ASC: Lamrabette, Barokzay, Van Bergen, Hoogkamer, Wiering, Arroyo, Hogervorst, Wagenaar, Goebel, Van Zandwijk, Fernane.