donderdag, mei 2, 2024
HomeVierde klasseStompwijk (zo)Stompwijk ’92 in thriller naar kostbaar punt tegen ROAC

Stompwijk ’92 in thriller naar kostbaar punt tegen ROAC

-

Tweede klasse C (zondag)- Beide ploegen begonnen op sportpark de Meerhorst met een goed gevoel aan de wedstrijd na de belangrijke winstpartijen van vorige week. ROAC is hevig verwikkeld in de strijd om plek twee en Stompwijk’92 doet er alles aan om tweedeklasser te blijven.

Onder een heerlijk lentezonnetje begonnen de twee “gezellige boerenclubjes”, zo omschreven in de voorbeschouwing bij “Poortpraat” aan de wedstrijd. De Rippers lieten in het begin zien waarom ze veel hoger op de ranglijst staan, wat resulteerde in enkele mogelijkheden. In het eerste kwartier werd de thuisclub alleen gevaarlijk door een overgeschoten dropkick van Tim van Veen.

Na een kwartier deed het razendsnelle duo van de ploeg van trainer Erik van Manen voor het eerst van zich spreken. Enrico Geus schoot over nadat hij werd vrijgespeeld door Nick Ammerlaan. Even later werd een schot van Geus in een gevaarlijke positie geblokt.

De bezoekers probeerden met combinaties gevaarlijk te worden, terwijl de Stompwijkers met een veredelde handbalverdediging de bal wilden veroveren en dan counteren met de snelle spitsen. Alleen zijn de handbaldames van Stompwijk vorige week al kampioen geworden en vechten de voetballers tegen degradatie.

In de 26e minuut konden de vele supporters van de bezoekers voor het eerst juichen. Op een vrije trap kon keeper Jordi Bennis de inzet van Loek van der Star nog keren, maar de rebound kon Sam van der Geest simpel intikken (0-1).

Een paar minuten later werd een makkelijk gegeven vrije trap, door de overigens warrig leidende arbiter, door Geus hard ingeschoten en keeper Van der Geest kon de bal niet klemmen en zo’n kans moet je Ammerlaan nu eenmaal niet geven: 1-1. De in de eerste helft ongrijpbare Geus mocht wederom aanleggen voor een vrije trap, wederom gaf de met een injectie spelende Van der Geest een rebound weg, alleen nu zonder gevolgen.

Dat Geus een vrije trap niet alleen hard kan schieten liet hij vlak voor rust zien, een schitterende geplaatste bal met binnenkant voet plofte achter de kansloze sluitpost van ROAC. Opeens was de voorsprong daar voor de thuisploeg.

De strijd der omnisportverenigingen werd de eerste twintig minuten na de pauze volledig beheerst door de paarszwarten. Thijs van Seggelen schoot tegen de lat en Van der Star kopte vanaf twee meter tegen Bennis op, dit waren de twee gevaarlijkste wapenfeiten.

Was voor rust Geus ongrijpbaar, het laatste half uur was Ammerlaan heel moeilijk af te stoppen en zo schoot de vleugelaanvaller een kwartier voor tijd alleen voor de keeper tegen hem op.

Uit een hoekschop blunderde de overigens betrouwbare Bennis en met een omhaal kon Freek Heemskerk de 2-2 aantekenen. Een paar minuten voor tijd kwam ROAC toch nog op 2-3. Sterkhouder Van Seggelen verschalkte Bennis met een met veel gevoel geplaatste bal over hem heen in de verste hoek. Deze goal leek veel op een doelpunt van de zondag drie jaar geleden overleden Cruyff tegen België in het Heizelstadion.

Stompwijk’92 gaf niet op en uit een vrije trap en miscommunicatie achterin kreeg Donny van Marwijk plots de bal voor zijn voeten en scoorde de belangrijke gelijkmaker (3-3). ,,Dit is mijn eerste doelpunt van het seizoen en ik ben blij dat het gelijk zo’n belangrijke is in onze strijd tegen degradatie. Het is heel belangrijk om volgend seizoen weer in de tweede klasse te spelen. We hebben er heel hard voor gevochten om daar te komen. We zullen sommige spelers volgend jaar gaan missen, maar er komen ook zes junioren over met goede kwaliteiten. Ik weet zelf nog niet wat ik ga doen. Ik heb een eigen technisch installatiebureau en ik heb het erg druk. Ik houd wel een tweeledig gevoel aan deze wedstrijd over, aangezien ik volgende week geschorst ben. Dat is dan weer tegen ROAC, een nog openstaand duel die er weer toe doet.”

Volgende week dus deel twee van de tweeluik, waarin Stompwijk bij winst de tweede periodetitel voor zich opeist. De vorige week van een hamstringblessure teruggekeerde Rick Luiten: ,,Ik ben er van overtuigd dat we van deze goede tegenstander uit kunnen winnen en heb er alle vertrouwen in.”

Stompwijk ’92-ROAC ’97 3-3 (2-1). 26. Van der Geest 0-1, 28. Ammerlaan 1-1, 44. Geus 2-1, 76. F. Heemskerk 2-2, 88. Van Seggelen 2-3, 89. Van Marwijk 3-3. Scheidsrechter: De Wit.     Toeschouwers: 150.

Stompwijk ’92: Bennis, Van der Salm, Van Veen, Van den Bosch, Van Marwijk, Van de Linden (81. Van Benten), Geus, Knijff (60. Van der Arend), Luiten (71. Van Boggelen), Onderwater, Ammerlaan.

Basisopstelling ROAC: Van der Geest, Den Hollander, Boere, Van As, De Haas, Heemskerk, Van der Geest, Bax, Van Seggelen, Van der Star, Wagter.