Zaterdag 15 oktober

Wateringse Veld/Kranenburg-UVS

Al vroeg in het seizoen een topper. Natuurlijk zal de uitslag nog niet beslissend zijn voor het verloop van de competitie, maar voor de eerste periodetitel mag de Leidse ploeg eigenlijk sowieso niet onderuit gaan. Op dit moment heeft de Haagse club al een punt meer dus het gaatje zou vier kunnen worden. Wel won de ploeg van Patrick van Dullemen drie keer op rij en met het doelsaldo is weinig mis: 5 voor en 0 tegen. Dat wil zeggen: achterin staat het als een huis. Het scoren van doelpunten is nog steeds wel een ‘ding’ in de Kikkerpolder. Ook tegen Van Nispen werd er weer het een en ander verprutst voorin en dat maakte dat de volgers van de blauwwitten lange tijd geduld moesten hebben alvorens De Zilkers op de knieën gingen. Sterker nog; de geelroden waren dichtbij de gelijkmaker. Uiteindelijk kwam het goed, maar UVS zal absoluut productiever moeten worden om een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. Wateringse Veld/Kranenburg won in de slotminuut op bezoek bij Westlandia. Een krappe zege, maar wel tegen een ploeg die vorig seizoen nog uitkwam in de eerste klasse. De ploeg staat onder leiding van Ricky van den Bergh, ex-prof van onder meer Sparta en ADO Den Haag. Van Dullemen: ,,Ik ben heel nieuwsgierig naar wat mijn ploeg kan tegen deze Haagse tegenstander. Dat is toch andere koek. Zo kunnen we zien waar we op dit moment staan.”

DoCoS-Kagia

In Rijswijk kon er eindelijk gelachen worden door Dennis Olman en de zijnen. DoCoS speelde vooral een sterke tweede helft en liet Te Werve met 1-3 in het stof bijten. De eerste driepunter zorgde voor opluchting bij de ex-trainer onder meer GHC en FC Boshuizen. ,,Het is niet zo dat we enkel maar slecht hebben gespeeld. Het was bij vlagen zelfs heel behoorlijk, maar uiteindelijk gaat het wel om de punten. Met nul uit drie zit je niet zo lekker op de bank, maar nu ziet de wereld er al wat anders uit. Nu moeten we de eerste punten in eigen huis gaan houden. Weer een leuke uitdaging.”

Kagia heeft vooralsnog drie punten meer in de pocket. De Lisserbroekers wonnen van Soccer Boys, een tegenstander waarvan DoCoS verloor, en HVC’10 in uitbeurten. Op eigen terrein ging het evenwel minder tegen UVS en Valken’68. De laatst genoemde opponent won afgelopen zaterdag met 1-3 waarbij Kagia lange tijd vooral vanuit de reactie speelde. Voor de Valkenburgers een kolfje naar de hand. Of de nieuwkomer behoudend zal spelen in Leiden is nog niet te voorzien, maar de ploeg heeft genoeg voetballend vermogen om ook wat gedurfder voor de dag te kunnen komen. Al met al zou een derde uitoverwinning er toe leiden dat een plaats in het zogeheten linkerrijtje stevig wordt ingenomen. Bij een nederlaag zal DoCoS langszij komen. De Leidse ploeg kampt op dit moment nog steeds met een aanzienlijke waslijst aan blessures in de spelersgroep.

Valken’68-RCL

Wordt separaat belicht

Zondag 16 oktober

ASC-Concordia

Eindelijk speelde ASC weer een volledige wedstrijd. Na een afgelasting en gestaakte wedstrijd volgde nu een duel in Delft. Op sportpark Pauwmolen was Wippolder met 4-3 te sterk. De ploeg van Mo Bougrine startte uitstekend met een 2-0 voorsprong, maar daarna werden de bordjes verhangen zoals dat heeft. Dat betekent dat de roodzwarten na twee gespeelde duels nog puntloos zijn. Naar de stand kijken heeft nog niet veel zin omdat ASC nog anderhalve wedstrijd tegoed heeft. Dat is voor latere zorg want komende zondag wacht eerst een thuiswedstrijd tegen Concordia, eveneens een opponent uit Delft. Die ploeg speelde al wel vier duels. Er werd eerst ruim verloren van HVV (4-0), vervolgens volgden gelijke spelen tegen Wilhelmus (thuis) en Laakkwartier (uit) en op speeldag 4 kreeg de ploeg een oorwassing tegen RKDEO. Het werd liefst 0-6 aan de Brasserkade. Er lijken dus weldegelijk winstkansen te liggen voor ASC, dat dan echter wel af moet van teveel schoonheidsfoutjes. Bij winst zit er maar zo een forse positieverbetering in op de ranglijst.