Tweede klasse C (zaterdag)- Het heeft er alle schijn van dat pas op de laatste speeldag alle beslissingen zullen vallen in deze onvoorspelbare klasse. Het verschil tussen de nummers vier tot en met dertien is slechts acht punten en dus is er met zes speelronden te gaan nog van alles mogelijk. Valken’68 deed op de twintigste speeldag in elk geval prima zaken. De ploeg van Arie van Duijn won met 1-3 op bezoek bij Soccer Boys.

De winnende trainer: ,,In de openingsfase waren we wat aan het zoeken, maar geleidelijk aan kregen we grip op hun fysieke spel. Deze ploeg speelt graag de lange bal en daar heeft mijn ploeg zich goed tegen kunnen wapenen. De 0-1 van Robbert van Delft was echt een spitsengoal. Niels Hogewoning maakte met enig fortuin de tweede en na de rust werd mijn gevoel nog beter toen Max Lobel (Erwin van der Nagel was geblesseerd, red.) een prima redding in huis had. Dan voel je dat het goedkomt. Na hun 1-2 uit een strafschop (duwfout Chris de Lange, red.) moesten we nog even aan de bak, maar we hielden goed stand. Door prima stoorwerk van Jeroen Oskam werd het 1-3 via Timo Schaap en daarmee was het gelopen.”

Van Duijn zag zijn ploeg stijgen naar de achtste plaats. ,, En zo ver staan we niet achter op de nummer vier. Er valt nog genoeg te halen. Ik ben dan ook van mening dat we niet teveel moeten somberen. Natuurlijk zijn we ook nog niet veilig, maar dit zijn gewoon prima overwinningen en dan moet je er geloof in blijven houden dat er nog een mooie eindsprint uit kan worden geperst.”

Naast Van der Nagel ontbraken ook Arjan Haasnoot en Jari de Vries (geschorst) en Selmo Kurbegovic (ziek). Samet Yarim kreeg daardoor onder meer een basisplaats en Jeroen Oskam, ook speler van het tweede, viel in. Met laatstgenoemde sprak Remco Mentink op zondagmorgen.

Basisopstelling Valken’68: Lobel, Yarim, De Lange, Zandbergen, Redel, M. de Mooij, Van Delft (De Best), Hogewoning (Oskam), Langeveld (S. de Mooij), Van der Bent, Schaap.

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij