donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdagTweede klasseKrakerrr van de Week: DoCoS-TAVV

Krakerrr van de Week: DoCoS-TAVV

-

Ook dit seizoen wordt er wekelijks een Krakerrr van de Week gepubliceerd. Soms zelfs twee. Dat kan gaan om een stadsderby, streekderby, burentwist, topper, een kelderwedstrijd of er wordt om een andere reden gekozen voor schijnwerpers op 1 of 2 (of dus meerdere) regionale clubs. Onze redactie begrijpt dat er elk weekend meer wedstrijden van formaat op de rol staan, maar er moet nu eenmaal een keuze worden gemaakt. In elk geval wordt er door onze redactie rekening gehouden met het door de club gekozen pakket en daaraan gekoppelde mogelijkheden. De nieuwe keuze is gevallen op het treffen tussen DoCoS en TAVV (zaterdag, 2C).

In de tweede klasse C sprokkelde TAVV de afgelopen weken een handvol punten bijeen. Daardoor naderde de hekkensluiter het op de voorlaatste plek bivakkerende DoCoS tot op vier punten. Aanstaande zaterdag ontvangen de withemden de formatie uit Ter Aar op sportpark Morsch. Leidenaar Enno van Wieringen en TAVV-verdediger Jesse Modderaar kijken vooruit.

De 20-jarige Van Wieringen is bij DoCoS bezig aan zijn tweede jaargang in het vlaggenschip: ,,Onder Nico van der Salm heb ik mijn debuut gemaakt in het eerste elftal. Dit seizoen stond ik er in het begin niet in. Door een aantal blessures ben ik toch weer in de basis-elf beland. Ik ben eigenlijk een middenvelder. Ik haal dan graag de bal op en kan met een steekpass een van onze spitsen vrij spelen. Maar ik speel nu even op de linksbackpositie. Dat bevalt eigenlijk prima, met name wat betreft het meevoetballende gedeelte. Ik ben geen echte verdediger en ik ben ook niet groot en sterk, maar door mijn felheid en door er kort op te zitten gaat het me op deze plek toch best goed af.”

Afgelopen zaterdag leken Van Wieringen en de zijnen op bezoek bij VELO hard op weg naar een zeer welkome driepunter. Het kwam er niet van. In Wateringen werd het 5-2. ,,We kwamen met 0-2 voor en toen kregen we twee knullige doelpunten tegen. En dan gaan de koppies weer omlaag. Nadat zij de derde maakten gooiden we alles op de aanval en dat pakte niet goed uit. Als je onderin zit heb je het geluk ook vaak niet mee. Dat geldt zeker voor al het blessureleed waarmee we dit jaar te maken hebben. Toch heb ik er wel vertrouwen in dat het nog goed gaat komen. Als ik naar ons spel kijk zit er zeker verbetering in. Dat bleek ook in onze voorlaatste wedstrijd tegen Voorschoten’97, toch de koploper. We speelden toen prima en verloren maar net aan met 4-3. ”

De multifunctionele speler is in het dagelijks leven een druk baasje. ,,Afgelopen jaar ben ik helaas gezakt voor mijn vwo-diploma en nu volg ik drie dagen in de week de vakken waarvoor ik niet slaagde op het VAVO (Voortgezet Algemeen Volwassenenonderwijs/NV). Verder heb ik nog twee baantjes. Ik werk bij Intersport en ik sta in een grand café in Leiden”, vertelt Van Wieringen. ,,Voor hobby’s buiten het voetbal heb ik dus verder geen tijd. Ja, op zaterdagavond stappen met mijn vrienden, dat wel.”

DoCoS, dat na de winterstop van de acht duels er slechts één won, bezet op dit moment de dertiende plaats in het klassement. De equipe van coach Ron de Roode behaalde uit negentien duels achttien punten. Dat is dus vier meer dan TAVV verzamelde en vijf minder dan het op een veilige, elfde positie genoteerde Berkel. ,,Het is voor ons nu uitkijken dat we niet op de laatste plek belanden. Maar we moeten nog tegen de ploegen die bij ons in de buurt staan. En er is ons veel aan gelegen om over Berkel heen te gaan en zo de nacompetitie te ontlopen. Daarom is het belangrijk dat onze neuzen dezelfde kant op staan en we ook zo snel mogelijk punten gaan pakken, te beginnen komende zaterdag tegen TAVV. Want hoe langer de punten uitblijven, des te lastiger het wordt”, aldus Van Wieringen.

Afgaande op de statistieken zou een Leidse zege niet geheel vreemd zijn. De blauwwitte opponent wacht immers nog altijd op de eerste overwinning buiten Ter Aar. De formatie van trainer Frenk van der Kleij veroverde in het voorbije weekeinde pas voor de tweede keer een puntje in een uitwedstrijd. Het treffen met HVC’10 in Hoek van Holland eindigde in 2-2.

,,Het is waar dat we de laatste tijd vooral thuis moeilijk te verslaan zijn, maar het gaat ook uit beter draaien”, meent de 21-jarige Modderaar. ,,Afgelopen zaterdag hadden we gewoon moeten winnen. Zij scoorden in de laatste minuut 2-2 en daar waren we even doodziek van. Maar goed, nu sinds een aantal weken iedereen bij ons weer fit is presteren we ook beter. We beschikken gewoon over een goede basis-elf. Dit team staat er eigenlijk al jaren. Er is wat dat betreft niet veel veranderd, al maak ik er zelf nog niet zo lang deel van uit. Daarnaast hebben we onze tactiek iets aangepast en die werkt. Ik ga niet verklappen wat we hebben gewijzigd, maar zoals we nu spelen functioneert alles het best. We hebben sinds de winterstop ook al aardig wat punten behaald.”

Een waarheid als een koe, want TAVV vergaarde uit de laatste zeven potjes negen punten. Bij de twaalf eraan voorafgaande ontmoetingen bleef de teller op vijf steken. Zo veranderde de weinig perspectief biedende situatie voor de Van der Kleij-brigade in één die kansen biedt. ,,We willen hoe dan ook van de laatste plaats af en als dat eenmaal is gelukt moeten we maar kijken wat er verder nog mogelijk is”, vertelt Modderaar.

De sinds kort vanuit Ter Aar naar Alphen aan den Rijn verhuisde TAVV’er acteert in het standaardteam als centrale verdediger. ,,Ik ben tweebenig en best snel. En met mijn voetballend vermogen zit het ook wel goed. Verder kan ik bij het koppen gebruikmaken van mijn lengte. Ik ben één meter 93. Een minpuntje is dat ik soms wat nonchalant ben. Daarnaast ben ik blessuregevoelig. De afgelopen twee jaar heb ik daardoor flink wat wedstrijden gemist. Dat was ook thuis tegen DoCoS het geval. We wonnen met 4-0 en ik vond toen dat er weinig gif in hun elftal zat. Ze waren erg gemakzuchtig. En van onze kant werd de tactiek bijna perfect uitgevoerd.”

Modderaar, die human resource management studeert aan de Hogeschool Amsterdam en in dat kader momenteel stage loopt bij Luchtvaart Community Schiphol, hoopt – logisch – dat de tweede ontmoeting met de Morsch-bewoners even succesvol zal zijn als de eerste. ,,We hebben uit dit seizoen nog niet gewonnen, maar ik denk dat we dat nu kunnen doorbreken. We zijn absoluut niet kansloos.  Door de resultaten van de afgelopen weken zien we alles weer positiever tegemoet en gaan we met een wat lekkerder gevoel naar DoCoS toe. En de overwinning van ons thuis tegen hun biedt wat dat betreft ook vertrouwen”, besluit Modderaar.

Foto’s va Jan van der Lubbeuit heenwedstrijd TAVV- DoCoS.

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read