donderdag, mei 30, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKagia komt afspraken na

Kagia komt afspraken na

-

Derde klasse B (zaterdag)- De honger van Kagia is nog altijd niet gestild. Weken terug werd de ploeg van René Ras al kampioen, maar nog altijd telt er maar 1 ding in Lisserbroek: blijven winnen en ongeslagen blijven. Middenvelder Roy Hogewoning: ,,Ondanks dat de druk er al een tijd vanaf is, hebben we met elkaar afgesproken dat we volle bak blijven gaan. We willen ongeslagen blijven en zo het seizoen nog meer franje geven. Na de 7-4 zege op Stormvogels moeten we het nog twee potjes volhouden en niemand wil de afspraak niet nakomen.”

En dus moest ook de ploeg uit IJmuiden eraan geloven aan de Kikkerbeetstraat. De nummer twee kreeg met grote cijfers het nakijken en volgens Hogewoning had een uitslag van 15-8 ook niet misstaan. ,,Beide ploegen kregen veel kansen. Wij uiteindelijk wel veel meer en daarom was deze overwinning ook weer meer dan terecht. Enkel bij 5-1 werden we gemakzuchtig en daardoor konden zij nog wat terug doen. Dat we wat minder verzorgd speelden en wat leden aan concentratieverlies lijkt mij wel te billijken na zo’n seizoen. In de problemen zijn we echter niet geweest.”

Ondertussen heeft Kagia een voorsprong van zeventien (!) punten op de nummer twee. Het geeft aan dat de oranjehemden records aan het breken zijn en dat er sprake is van een zeldzaam uniek seizoen. Een evenaring zal er niet snel meer in zitten, maar duidelijk mag zijn dat de tweedeklassers hun borst straks kunnen nat maken met deze nieuwe en nog steeds gretige tegenstander.

Dorus van der Voort opende na amper tien minuten de score. De aanvaller scoorde ook de 4-1. Hogewoning hoopt vurig dat de tweevoudig doelpuntenmaker blijft. Zijn beslissing zal spoedig duidelijk worden. Hogewoning nam zelf de tweede treffer voor zijn rekening op aangeven van Tijs van der Schinkel. Het was alweer doelpunt nummer dertien van de voorheen centrale verdediger. Na de 2-1 was het de beurt aan Rens Lamboo om zich met het scoreverloop te gaan bemoeien. De middenvelder scoorde de 3-1, 5-1 (assist weer van Van der Schinkel) en de 7-3. Vooral dat laatste doelpunt vormde de kers op de taart. Een heerlijk schot verdween via de lat in het doel. Ook Sam van der Veek pikte een doelpunt mee, dat was de 6-2.

Hogewoning ter afsluiting: ,,Dit was weer zo’n duel waarin we dodelijk waren in de omschakeling. Zo speelden we vooral in de eerste seizoenshelft en dan vooral thuis. Met onze snelheid en goede passing zijn we zo vaak een plaag geweest voor de tegenstanders. Dat willen we nu nog twee keer neerzetten en dan gaan we genieten van de vakantie en ons opmaken voor de tweede klasse. Daar hebben we onvoorstelbaar veel zin in. De groep blijft bijna in zijn geheel in tact en het vertrouwen is er dat we een trede hoger aan kunnen. Maar nu eerst het seizoen op waardige wijze afsluiten en zien te voorkomen dat we nog eens open huis houden. Aan de andere kant; als je zelf zo blijft scoren moeten we ongeslagen kunnen blijven.”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read