vrijdag, april 19, 2024
HomeZaterdagDerde klasseLugdunum kwakkelt door na stormachtig begin (1-1)

Lugdunum kwakkelt door na stormachtig begin (1-1)

-

Derde klasse A ( zaterdag ) – De beginfase in de Kikkerpolder was rommelig, uiteraard was de storm daar mede debet aan en de fraaie openingstreffer van Ozan Isitir kwam voor iedereen uit de lucht vallen. Het was alweer de 12e treffer van de topscorer van de groenhemden. De aanvaller werd op links de diepte ingestuurd, kapte fraai een verdediger uit en liet doelman Azar Ghennem met een bekeken schuiver kansloos. De thuisclub ging goed door en Isitir liet zien dat hij ook over een prima voorzet beschikt, alleen werd de inzet van Arash Latifi fraai gekeerd door de sluitpost van de Wassenaarders.

Lugdunum bleef gevaarlijk en als Ozan Demirbas meer controle over de bal had gehad in twee opeenvolgende situaties dan had de voorsprong verdubbeld kunnen worden. Het toch al door blessures geteisterde Lugdunum zag ook de 41-jarige Houssein Bezzai geblesseerd uitvallen, hij werd vervangen door de 40 jarige Nino Poulina, aan een gebrek aan routine kan het deze middag niet gelegen hebben, zeker niet omdat de nog oudere Henk de Cler weer was opgeroepen als centrale verdediger en in plaats van zondag zijn wedstrijdjes in het veteranenelftal te spelen nu op zaterdag aan de bak moest.

Net als de openingstreffer kwam ook de gelijkmaker van de bezoekers onverwacht. Uit een vrije trap vanaf de zijkant kon de geheel vrijstaande Dunke Lagerberg inkoppen (1-1).

Het niveau werd daarna bedenkelijk en alleen de balvaardige Brian Thong kon het thuispubliek nog vermaken met een afstandsschot na een knappe individuele actie. ,,We zijn de wedstrijd goed begonnen en tot aan de gelijkmaker dicteerden wij het spel. Het was niet alleen moeilijk voetballen door de weersomstandigheden, maar ook met het stevige spel van de fysiek sterkere tegenstander hadden we moeite. We moeten de schuld voor dit puntenverlies bij ons zelf zoeken”,  aldus de zelfkritische Thong. Vooral het gemis van bepalende spelers als Martijn van Leeuwen en Tim de Cler doet ons geen goed en daardoor leveren wij veel voetballend vermogen in, dat was vandaag ook het probleem.”

De tweede helft had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden, behoudens enkele afstandsschoten van de kikkers en door goed ingrijpen van sluitpost Jeffrey Loozen bleef de gelijke stand intact. ,,Wij schieten hier niets mee op en vooral na de rust was het heel matig. Willen wij nog een rol kunnen spelen in de derde periode dan moeten we snel resultaten gaan boeken”, aldus de zichtbaar teleurgestelde Thong.

Door de 1-1 bleef het doelsaldo voor beide ploegen op nul staan, 34-34 voor de thuisclub en 41-41 voor Blauw Zwart.

De ziekenboeg van Lugdunum werd deze middag weer behoorlijk uitgebreid want alle drie de wissels waren het gevolg van blessures, daardoor kon de 16-jarige Gino Brandt ook zijn minuten maken.

Het zou toch zonde zijn als de sportieve resultaten van Lugdunum blijven tegenvallen, pas één overwinning in 2019, in het jaar dat de vereniging zijn honderdjarig bestaan viert. 14 mei is het zover en al in april gaan de festiviteiten van start. Daarover binnenkort meer.

Lugdunum-Blauw Zwart 1-1 (1-1). 11. Ozan Isitir 1-0, 24. Lagerberg 1-1. Scheidsrechter: Groenewegen. Toeschouwers: 80.

Opstelling Lugdunum: Loozen, De Haas, C. Isitir, Atif, De Cler, Elouath (86. Kirac), Latifi, Bezzai (20. Poulina ), O. Isitir, Demirbas (67. Brandt), Thong.

Basisopstelling Blauw Zwart: Ghennem, Timmers, Van Zelst, De Koning, Vosse, Lagerberg, Hendriksen, Koziel, Buijs, Theil, Assabban.

Foto’s: Jan van der Lubbe (een fotoreportage volgt later)

Must Read