maandag, mei 27, 2024
HomeVierde klasseRoodenburgVoorbeschouwing vierde klasse (zaterdag 16 maart)

Voorbeschouwing vierde klasse (zaterdag 16 maart)

-

Het kampioenschap kan FC Oegstgeest na afgelopen weekend volledig uit het hoofd zetten. Koploper Aarlanderveen won eenvoudig, terwijl de formatie van trainer Huig Jan Heeringa punten verspeelde in Leimuiden op bezoek bij Kickers’69 (2-2). Daardoor groeide de achterstand op de lijstaanvoerder naar dertien punten met nog acht speelrondes te gaan. Er zijn wel eens gekkere dingen gebeurd, maar het ongenaakbare Aarlanderveen gaat deze voorsprong zeer waarschijnlijk niet meer uit handen geven.

De Oegstgeestenaren moeten zorgen dat ze als tweede eindigen, waardoor ze sowieso de vervangende periode pakken aan het einde van het seizoen. De voorsprong op nummer drie Alphense Boys is nog altijd vier punten, dus er is een redelijke marge. Zaterdag komt hekkensluiter Football Factory op bezoek. De Leidenaren, die afgelopen weekend met 2-4 onderuitgingen tegen Alphense Boys, wonnen nog niet in 2019. ,,Natuurlijk tikken deze laatste negatieve uitslagen aan, maar we hebben in deze periode wel bijna de hele top vier van deze vierde klasse A tegenover ons gehad’’, zei verdediger Gregory Limon na de nederlaag op eigen veld. Football Factory was overigens zeker niet kansloos tegen de Alphenaren, want de ploeg was zelfs dicht bij de 3-3.

Komende zaterdag volgt dus FC Oegstgeest als laatste ploeg van de top vier. Eerder dit seizoen wonnen de mannen van Heeringa op het Universitair Sportcomplex moeizaam met 3-5. Bij rust stond het 1-1 door doelpunten van Danny Wenink (Oegstgeest) en Gary Person (Football Factory). De thuisploeg kwam in de tweede helft zelfs op 2-1 via Samuel Drewes, maar in de laatste twintig minuten vielen de meeste goals. Bob den Hollander en Adil Harfaoui schoten de Oegstgeestse formatie weer op voorsprong (2-3). Floris Hooghiemstra zorgde vervolgens namens Football Factory voor de gelijkmaker (3-3), waarna Abel Bormans en Lars van Bommel het karwei afmaakten voor de bezoekers (3-5).

Oegstgeest kan dus de vervangende periode pakken aan het einde van het seizoen. LSVV’70 heeft die periode al binnen. De Leidse studentenvoetbalclub kan zich dus rustig voorbereiden op de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse, al moet de ploeg wel in vorm blijven. Anders is alle moeite – voor het behalen van de tweede periodetitel – voor niets geweest. In de afgelopen speelronde kwam LSVV in ieder geval weer terug op aarde na de 1-5 thuisnederlaag tegen koploper Aarlanderveen.

De uitwedstrijd bij nummer zeven SJC is zaterdag een ideaal moment om te laten zien dat de Leidenaren wel degelijk iets in de nacompetitie te zoeken hebben. Eerder dit seizoen won LSVV met 3-0 van de Noordwijkers, dankzij treffers van Alen Stjepanovic, Guus van Kessel en Thomas Loos.

Het seizoen van Koudekerk, Meerburg en Roodenburg lijkt wel voorbij. Of het moet opeens vlotjes gaan lopen in de derde periode. De drie clubs kunnen zich denkelijk meer gaan richten op volgend seizoen: de derde periodetitel lijkt te hoog gegrepen. Hoewel Meerburg nog niet speelde deze periode. Het duel met Hazerswoudse Boys werd in de voorbije speelronde afgelast. De Zoeterwoudenaren ontvangen aanstaande zaterdag Woubrugge, dat op dit moment vijfde staat en eerder dit seizoen met 1-0 te sterk was voor de Meerburgers. Kan de ploeg uit Zoeterwoude-Rijndijk nog een troostprijs binnenhalen?

Diezelfde vraag kan worden gesteld bij Koudekerk, dat in de eerste speelronde van de derde periode direct met 3-1 moest buigen voor Roodenburg. De formatie van coach Ronald Rosdorff moet daardoor nu echt goede resultaten gaan halen, wil de ploeg nog een periode kunnen pakken. Nummer twaalf Kickers’69 is de komende tegenstander, waar eerder seizoen de punten mee werden gedeeld (1-1).

Roodenburg lijkt misschien nog voor een stuntje te kunnen zorgen in periode drie, zeker na de thuisoverwinning op Koudekerk. Sowieso steken de Leidenaren de laatste tijd goed in vorm, want in de laatste vijf wedstrijden werd vier keer gewonnen. Kan de club zichzelf weer een keer in de schijnwerpers zetten? Het begin kan worden gemaakt als komend weekend Zevenhoven wordt verslagen. De nummer dertien moest zich eerder dit seizoen ook al gewonnen geven in Leiden-Noord (3-1).

 

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read