maandag, mei 27, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse, zaterdag 9 maart

Voorbeschouwing vierde klasse, zaterdag 9 maart

-

Football Factory-Alphense Boys

Afgelopen zaterdag haalde Football Factory in tegen Aarlanderveen. De Leidse ploeg had dus niet als vele andere clubs een rustdag en moest juist vol aan de bak tegen de koploper. Naar verwachting leverde de uitwedstrijd geen punten op, maar met de 5-1 score liep de nederlaag niet fors uit de hand. De Leidenaren kregen in de eerste helft zelfs wat kansen om in de wedstrijd te komen na een vlotte 2-0 achterstand. Komende zaterdag wacht alweer een forse kluif als Alphense Boys op bezoek komt. Dat is de huidige nummer vier. Wellicht kunnen de roodzwarten voor een verrassing zorgen door de Boys net als in de heenwedstrijd op een gelijkspel te houden. In elk geval zijn punten wel wenselijk, want laatste willen de Factorianen niet worden. De achterstand op Zevenhoven, de nummer voorlaatst, bedraagt vijf punten.

Hazerswoudse Boys-Meerburg

Misschien is dit al de laatste kans voor Meerburg om nog te mogen hopen op aansluiting in de middenmoot. De ploeg van Alex Redel staat op de elfde plaats en tegenstander Hazerswoudse Boys bivakkeert op de achtste plaats. Het verschil op de ranglijst is al acht punten en bij een nederlaag van de withemden lijkt de kloof al te groot. Meerburg zal echter graag goed willen starten in de derde periode om zo nog een kans te maken op een prijs. De eerste confrontatie leverde winst op voor de formatie van Wilco Wapenaar (2-3). Richard Versteden scoorde namens de Rijndijkers en er kon een eigen doelpunt worden genoteerd van de Boys. Maar zoals gezegd; de ploeg uit Zoeterwoude verloor wel. Tijd voor revanche of gaat het seizoen nu al als een nachtkaars uit?

Kickers’69-FC Oegstgeest

Kampioen zal FC Oegstgeest niet meer worden. Aarlanderveen staat al een straatlengte voor en de FC heeft zich al verzoend met nacompetitievoetbal. Dat toetje moet echter nog wel veilig gesteld worden door de equipe van Huig Jan Heeringa. Afgaande op de resultaten in de beker zou je echter mogen verwachten dat die klus wel geklaard worden om dan vervolgens te vlammen in die reeks extra wedstrijden. Afgelopen zaterdag won de fusieclub in de districtsbeker van tweedeklasser Neptunus/Schiebroek en dat was ook nog eens verdiend te noemen. Eerder werd Berkel al uitgeschakeld, eveneens een club die in competitieverband uitkomt in de tweede klasse. Komende zaterdag wacht Kickers’69. Op papier een ‘kleintje’, maar niet zelden heeft de FC het juist dan lastig om zich door de opgetrokken muur heen te voetballen. Thuis lukte dat wel twee keer via Lars van Bommel en Adil Harfaoui.

LSVV’70-Aarlanderveen

LSVV’70 is en blijft een ‘vreemde eend in de bijt’. De Leidse ploeg degradeerde uit de derde klasse, leed een aantal forse nederlagen in de vierde klasse en leek bezig aan een tamelijk kleurloos seizoen. Opeens echter begon het te lopen en tot de eigen verbazing werd ‘zomaar’ de tweede periodetitel in de wacht gesleept. Daarmee is het seizoen eigenlijk al geslaagd, want er mag straks worden mee gedaan aan de nacompetitie. Tegen die tijd schijnt de zon dikwijls en dan is LSVV’70 vaak op zijn best. Dus wie weet wat er t.z.t. nog in zit. Voor nu wordt de derde plaats ingenomen op eerbiedige afstand van Aarlanderveen en FC Oegstgeest. In de eerst volgende speelronde komt de koploper naar de Kikkerpolder. In de eerste ontmoeting werd het 6-1 en beleefde de Leidse ploeg een nare middag volgens eigen zeggen. Zou LSVV’70 in staat zijn om weer te verbazen en de eerste nederlaag toe te brengen aan de vrijwel zekere kampioen? Of bolt de ploeg nu uit richting de nacompetitie? Met LSVV’70 weet je het echt nooit.

Roodenburg-Koudekerk

In Leiden-Noord staan de nummers zeven en tien tegenover elkaar. Roodenburg heeft zes punten achterstand op Koudekerk en zou dus bij winst redelijk in de nek gaan hijgen van Ronald Rosdorff en de zijnen. Winnen de withemden dan is het vrijwel zeker dat de ploegen niet in elkaars buurt gaan eindigen. Roodenburg streeft er naar om uit te komen op de dertig punten en de middenmoter zou graag nog een rol van betekenis willen spelen in de derde periode. Of dat realiteit is valt te bezien gezien de wisselvalligheid, maar de trainer zal in elk geval geen trek hebben in een reeks wedstrijden die er niets of weinig meer doe doen. Koudekerk heeft ook nog een appeltje te schillen met de formatie van Cengiz Donmez, want aan de Gruttolaan werd het 0-2 voor de Leidenaren.

De overige duels zijn: Woubrugge-SJC en Floreant-Zevenhoven

 

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read