Zaterdag 23 november

Alphia – Sporting Leiden

De equipe van Cees van Tongeren startte het seizoen voortvarend, was ook geruime tijd koploper maar moest de periodetitel toch aan TAVV laten. Nog steeds ongeslagen, maar van de laatste vijf wedstrijden eindigde er vier in een gelijkspel en dat heeft voor de huidige derde plaats gezorgd. In de eerste wedstrijd van de tweede periode staat een uitwedstrijd tegen Alphia op het programma, een ploeg die buitenshuis beter presteert dan in thuishaven sportpark De Bijlen. Aan scorend vermogen geen gebrek bij de Leidse ploeg, met 29 doelpunten voor zijn zij veruit het productiefst in deze afdeling echter werd er in de inhaalwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen VVSB een 3-0 voorsprong uit handen gegeven. Een interessante ontmoeting tussen twee ploegen die makkelijk scoren.

Lugdunum – Aarlanderveen

De Kikkers krijgen Aarlanderveen op bezoek, een ploeg die vorig seizoen ongenaakbaar kampioen werd in de vierde klasse, tot nu toe nog ongeslagen is en op plek twee staat en afgelopen zaterdag in de districtsbeker hoofdklasser ’S-Gravenzande uitschakelde. Kortom, een hele zware kluif waarbij ook nog dient te worden aangetekend dat er slechts vier tegendoelpunten werden geïncasseerd. Het positieve aspect is wel dat de ploeg van trainer Roberto Escudero het beste tot zijn recht komt tegen voetballende ploegen. Van de dertien gescoorde doelpunten werden er maar liefst elf op de Kikkerpolder binnen gewerkt, laat dat dan de houvast zijn die nodig is voor een goed resultaat.

FC Oegstgeest – SV Gouda

Om niet na de winterstop al vol in de achtervolging te moeten is de eerste driepunter van het seizoen voor de mannen van trainer Nico van der Salm meer dan wenselijk. De tegenstander uit Gouda lijkt hiervoor dan ook de ideale tegenstander, daarnaast moet het toch ook wel een keer mee gaan zitten voor de fusieclub uit Oegstgeest. De volle winst zou ook een mooi gebaar zijn richting Jan van den Broeck, 10 jaar bestuurslid geweest en tevens oud (vice) voorzitter en inmiddels benoemd tot erelid. Beide ploegen behaalden uit de laatste vier wedstrijden twee punten, voor wat dit waard is weten we aanstaande zaterdag rond de klok van kwart over vier.

FC Oudewater – TAVV

De overeenkomst tussen beide teams is dat de laatste wedstrijd gewonnen werd, maar dat is het dan ook wel. De ploeg uit Ter Aar lijkt met Aarlanderveen en Sporting Leiden te gaan uitmaken wie er kampioen gaat worden, een voorschot werd reeds genomen door het winnen van de eerste periode. Dat deze periodetitel behaald werd in een wedstrijd tegen goede buur Nieuwkoop liet het biertje op het aansluitende Oktoberfest nog beter smaken. De bal mag dan wel rond zijn, maar punten verspelen tegen het op de elfde plaats staande FC Oudewater ligt niet in de lijn der verwachtingen. Al weet je het in het voetbal maar nooit. Waar de ballen ook rond zijn is bij de bingo van vrijdagavond, plaats van handeling de kantine van TAVV.

Zondag 24 november

Derde Klasse A

Sporting Leiden – Van Nispen

Groot compliment aan Charl van Goozen en zijn staf, ondanks de inmiddels redelijk uitzichtloze situatie waarin de zondagtak zich bevindt is er altijd wel een positief punt waar men zich aan vastklampt. Met slechts drie gescoorde doelpunten en bijna veertig tegendoelpunten is het niet geheel onlogisch dat er slechts nul punten op de teller staan en het gat naar de ploegen boven hen is inmiddels opgelopen tot zeven punten. Aanstaande zondag komt Van Nispen op bezoek, één van de ploegen die direct boven hen staat. Om het verhaal positief af te sluiten, na aankomend weekend is Sporting Leiden zondag van de hatelijke nul af, tenzij …….

Voorschoten’97 – WVC

Is de situatie van Sporting Leiden zondag op dit moment, met alle respect, niet te benijden die van de zondagtak van de Voorschotenaren is dat zeker wel. Trainer Huib van Oostrom Soede kan wekelijks een beroep doen op een arsenaal jonkies uit zelfs de A3 en dat die tijd nodig hebben om te wennen aan seniorenvoetbal en dan ook nog in een standaardelftal is volkomen logisch. Als er zondag gewonnen wordt dan is het gat met de tegenstander uit Roelofarendsveen vier punten en stijgt men een aantal plekken op de ranglijst. Als er gewonnen wordt betekent dit de tweede overwinning op rij en dat zal vertrouwen geven wetende dat volgende week het nog zonder puntverlies zijnde De Kennemers wacht.

Derde Klasse B

Kethel Spaland – Stompwijk’92

In Schiedam treffen de Stompwijkers een ploeg die, net als twee andere ploegen, na acht speelrondes negen punten hebben verzameld en ook twee keer wonnen, twee keer gelijk speelden en drie keer verloren. Het gat tussen de nummer vijf en zes van de ranglijst is reeds zeven punten, daaronder lijkt men aardig aan elkaar gewaagd.  Om weg te blijven van de onderste ploegen is een overwinning noodzakelijk, kwaliteit is er in ieder geval genoeg alleen zal dit er ook een keer in een wedstrijd op vreemde bodem uit moeten komen. Thuis nog ongeslagen met acht uit vier, uit slechts één punt uit vier wedstrijden. Tijd dus om hier verandering in aan te brengen voor Patrick Kamperveen en de zijnen.