donderdag, mei 23, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse, zaterdag 9 maart

Voorbeschouwing derde klasse, zaterdag 9 maart

-

Derde klasse A

Sporting Leiden – Zwammerdam

De Leidenaren verloren voor het laatst op 1 december en wel van Be Fair. Daarna volgden louter zeges afgewisseld met enkele gelijke spelen. Het tweede periodekampioenschap glipte net door de vingers van de manen van Cees van Tongeren door. ,,Maar nu zijn we wel veilig”, zei de trainer met een knipoog. Natuurlijk wil Sporting de prachtige serie voortzetten en kijken hoe ver men dit seizoen kan komen. Zwammerdam zou maar zo de volgende prooi van de nieuwe fusieclub kunnen worden. De bezoekers haalden slechts twee puntjes uit de laatste vijf wedstrijden voor de inhaalspeelronde en zakten naar de twaalfde stek. Zaterdag j.l. werd er echter ingehaald en in die pot behaalden de Dammers drie broodnodige punten tegen DWO. Die zege was gestolen, maar het schijnt dat in Zwammerdam dat daar niemand van heeft wakker gelegen. Het sein veilig kan nog lang niet worden gegeven, maar de huidige elfde stek zal worden gekoesterd. Sporting Leiden is zaterdag zonder twijfel de favoriet als de ploegen aan de aftrap staan. Eerder werd het 1-1.

Be Fair – Lugdunum

De laatste wedstrijd verloor Lugdunum met 3-2 van daar had met name keeper Jeffrey Loozen zwaar de smoor over in. Hij zal niet de enige geweest zijn. Vooralsnog is 2019 niet het jaar van de groenwitten die inmiddels gezakt zijn naar een plek in de middenmoot. Wil het seizoen glans krijgen dan zullen er een paar wedstrijden op rij gewonnen moeten worden. Dat wordt een hele lastige opgave; de tegenstander uit Waddinxveen staat op de tweede plek en heeft absoluut ambities om een stapje hogerop te wagen. Thuis verloor de ploeg van Roberto Escudero met 1-2. Ga er maar aan staan zou je zeggen. De ploeg snakt naar de terugkomst van ervaren krachten als Tim de Cler en Martijn van Leeuwen die de jonkies bij de hand kunnen nemen. Zolang dat niet het geval is moet Lugdunum hopen dat een zeperd zoals tegen DWO een incident was en dat juist tegen een topper als Be Fair weer eens een prestatie van formaat wordt neergezet.

Derde klasse B (West I)

Kagia-VEW

Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat Kagia komend weekeinde de ongeslagen status kwijt raakt. De onbedreigde koploper is gastheer van VEW en die ploeg staat op de laatste plaats en moet ernstig oppassen om niet te degraderen naar de vierde klasse. Het zou maar zo kunnen dat het verschil tussen beide ploegen volgend seizoen twee klassen is. Voor wat betreft promotie lijkt Kagia zo zoetjes aan wel zeker in elk geval. In de heenwedstrijd was het niet per se een appeltje, eitje voor de Lisserbroekers (1-3). Gezien alle cijfers die de clubs kunnen overleggen, is het invullen van een vette 1 wel zo gepast. Kagia won alle acht de thuisduels en schoot 33 keer raak. Slechts vijfmaal moest er worden afgetrapt vanwege een tegengoal. De Heemstedenaren wonnen nog geen duel op vreemde bodem. Twee keer werd wel een punt gesprokkeld, maar er werd ook zes keer verloren. De formatie van René Ras is en blijft gretig en wil eigenlijk ongeslagen kampioen worden. Komende zaterdag kan de champagne nog niet voor de dag worden gehaald, maar de kans dat dit het geval is in april is al wel levensgroot. Het aftellen is serieus ingezet en niets wijst erop dat er zaterdag een kink in de kabel komt. Ras zal hooguit inpeperen bij zijn spelers dat onderschatting uit den boze is.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read