vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseVoorbeschouwing derde klasse zaterdag en zondag, 28 en 29 september

Voorbeschouwing derde klasse zaterdag en zondag, 28 en 29 september

-

Zaterdag derde klasse A

Aarlanderveen – TAVV

De ploeg van trainer Frenk van der Kleij heeft een doelpuntrijke week achter de rug. Voor de competitie werd met 6-0 van FC Oegstgeest gewonnen en daarmee kwamen de Oegstgeestenaren er nog genadig van af. Midweeks werd de zondagtak van Sporting Leiden met 8-0 opzij gezet, in een wedstrijd om de RABO LAV Cup. Aan scorend vermogen geen gebrek dus in Ter Aar momenteel. Zaterdag wacht er een nieuwe test als de ongenaakbare kampioen van de vierde klasse A van vorig seizoen, SV Aarlanderveen, wacht. De Aarlanderveners waren met 1-3 te sterk voor FC Oudewater en de verwachting is dat zij ook in de derde klasse een rol van betekenis gaan spelen. Het is nog vroeg in het seizoen maar een echte test kan deze wedstrijd al wel genoemd worden.

Be Fair – Lugdunum

Ondanks de 3-1 overwinning tegen Gouda was er nog wel wat aan te merken op het spel van de Leidenaren. Het hoeft in deze fase van de competitie nog niet allemaal perfect te zijn, maar de aankomende tegenstander van de ploeg van trainer Robert Escudero vraagt waarschijnlijk om een hele wedstrijd geconcentreerd te zijn. De nummer twee van vorig seizoen, het Waddinxveense Be Fair, is een geduchte tegenstander. Thuis werd er vorig seizoen nipt verloren en in de uitwedstrijd werd er niet gescoord. De thuisploeg verloor de eerste wedstrijd kansloos van Alphia en is er dus alles aan gelegen om deze nederlaag weg te spoelen. Het is aan de groenwitten om al direct aan het begin van het seizoen een gaatje te slaan met een van de concurrenten van afgelopen seizoen.

FC Oegstgeest – Sporting Leiden 

Zie kraker van de week

Zondag derde klasse A

Sporting Leiden – Alliance’22

Een sterk gewijzigde selectie heeft tijd nodig. De afgelopen week gespeelde wedstrijden bevestigen deze tegeltjeswijsheid. De seizoensouverture ging met 5-0 verloren, afgelopen dinsdag werd er in het kader van de RABO LAV Cup met 8-0 van TAVV verloren. Het team van trainer Charl van Goozen neemt het komend weekeinde op tegen de sportiefste ploeg uit Haarlem, Alliance’22. De Haarlemmers wonnen hun eerste wedstrijd met 3-0 van Bloemendaal, wat de waarde hiervan is kan pas na een aantal wedstrijden worden gezegd en dat geldt zeker voor een gemengde competitie met West 1. Een overwinning is geen must, maar zou wel lekker zijn want dan smaakt het biertje tijdens Leidens Ontzet toch net iets lekkerder.

Voorschoten’97 – VSV

Ondanks de ruime nederlaag waren er overwegend positieve geluiden uit het Voorschotense kamp. Meer dan de helft van de spelers was 20 jaar of jonger, de verjongingskuur wordt dus verder ingezet en dat kan de club wel aan vaderfiguur Huib van Oostrom Soede overlaten. Komende opponent is de Velseroorder Sport Vereniging uit Velserbroek, zij speelden met 1-1 gelijk tegen de zondagtak van Van Nispen. Wat de kracht is van de tegenstander is ook hier moeilijk te zeggen maar het vertoonde spel van afgelopen zondag biedt perspectief.

Zondag Derde Klasse B

Stompwijk’92 – SVVV Taurus

Geheel onnodig keerden de Stompwijkers afgelopen zondag met een 2-1 nederlaag huiswaarts. Na een magere 0-1 voorsprong bij rust werd de overwinning toch nog uit handen gegeven en de vele gemiste kansen in de eerste helft waren hier debet aan. Het Haagse Willen is Kunnen zei dankjewel en kwam vanuit het niets gelijk om uiteindelijk toch nog als winnaar van het veld te stappen. Deze oneffenheid moet dan worden weggepoetst tegen het Delftse SVVV Taurus, een ploeg die wel won bij de eerste krachtmeting. Zeer betrouwbare bronnen hebben bevestigd dat de focus deze week op het afronden lag, dus aan het missen van kansen zal het zondag zeker niet liggen.

Must Read