zaterdag, april 20, 2024
HomeRCLInterviews RCLRCL na gedwongen pauze naar ruim verlies bij DSO (4-0)

RCL na gedwongen pauze naar ruim verlies bij DSO (4-0)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- RCL keerde zaterdag met lege handen terug naar Leiderdorp. Op bezoek bij runner-up DSO werd met 4-0 verloren. Onder erbarmelijke weersomstandigheden (zware hagelbuien en een storm dwars over het veld) liep de thuisploeg na rust weg van de Bloemerd-bewoners.

De bezoekers openden goed en er was sprake van een wedstrijd die in evenwicht was, toen de scheidsrechter na een kwartier spelen genoodzaakt was om de wedstrijd wegens fikse hagelbuien tijdelijk stil te leggen. DSO leek deze gedwongen pauze beter verwerkt te hebben dan RCL en de Zoetermeerders hadden het resterende gedeelte van de eerste helft de overhand. DSO kwam vlak voor rust op  een zeer gelukkige manier op voorsprong. Een slecht genomen vrije trap van DSO, van de voet van Jeffrey Flohr, verdween via een Sander Blijleven richting het Leiderdorpse doel en doelman Gideon de Lange had vervolgens het nakijken (1-0). Met deze stand werd ook de rust bereikt. In de 2e helft kwam de thuisploeg via een mooie goal van Kevin Cameron op 2-0  en daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Hierna voerden de Zoetermeerders de score  nog verder op(4-0). Voor die treffers waren weer Cameron, vanaf elfmeter na een overtreding op Chris Hagi, en Tim Lamboo verantwoordelijk.

UVS is gewend om op kunstgras te voetballen en ik weet dat ze niet graag op ons hoofdveld spelen

RCL-middenvelder Sem Overduin sprak van een naargeestige voetbalmiddag in Zoetermeer. Overduin:,, Het complex van DSO ligt op een open vlakte en als er dan ook een zware storm en hagelbuien bijkomen, dan wordt het voetballen daar al helemaal meer geen pretje. Natuurlijk had DSO daar ook last van, maar zij speelden daar beter op in. Voor ons blijft de eerste prioriteit om ons veilig te spelen. Ik denk dat je dit seizoen minimaal dertig punten moet hebben om je te handhaven. Volgende week wacht ons weer een mooi potje, thuis tegen UVS. UVS is gewend om op kunstgras te voetballen en ik weet dat ze niet graag op ons hoofdveld spelen. Daarnaast spelen zij voor het kampioenschap en zijn zij eigenlijk verplicht om van ons te winnen. Ik denk dat daar onze kansen liggen’’, aldus Overduin tot besluit.

Trainer Faizel Soekhai had vrede met het verlies tegen zijn oude werkgever. ,,Ik wil liever niet meer praten over wie we allemaal missen. Dat is nu eenmaal een gegeven. We hebben onze stinkende best gedaan, maar DSO was simpelweg de betere ploeg. Even na de rust mikte Thom Wijnalda nog op de lat. Een goal op dat moment had de wedstrijd nog kunnen kantelen, maar na hun tweede treffer was het op, over en uit bij ons. DSO ken ik uiteraard van haver tot gort en zij doen mee voor de titel. Natuurlijk had ik op meer gehoopt, maar tegen de huidige top drie redden wij het op dit moment niet. Hun kwaliteiten geven de doorslag. Wij moeten tegen andere teams punten pakken om onszelf in veiligheid te spelen. UVS volgende week is een wedstrijd op zich. In elk geval viel er in deze pot niets te halen. Het is wel mooi dat een 16-jarig talent (Achraf Azarfane) even kon invallen. Dat is belangrijk voor de club.”

Basisopstelling RCL: De Lange, De Kroon, Blijleven, Slottje, Glasbeek, Van Bemmel, Overduin, De Boer, Libbenga, Wijnalda, Vijlbrief.

Foto’s: met dank aan Eric de Wit (haaglandenvoetbal.nl)

Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl