donderdag, april 18, 2024
HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk blijft ongeslagen na winst op Roodenburg (+fotoreportage)

Koudekerk blijft ongeslagen na winst op Roodenburg (+fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Koudekerk houdt de aansluiting met de top drie behouden. De formatie van trainer Ronald Rosdorff boog afgelopen zaterdag tegen Roodenburg een 1-0 achterstand om naar een 1-2 winstpartij. Het was voor de Leidenaren de derde competitienederlaag op rij.

Voor de Koudekerkers ligt de rode loper uit om de eerste periode in de wacht te slepen. Na vier wedstrijden staat de teller op tien punten en met nog vier wedstrijden tegen mindere tegenstanders voor de boeg ligt de eerste periodetitel binnen de mogelijkheden. ,,Maar dan moeten we niet zo spelen als de afgelopen twee duels’’, waarschuwde aanvaller Bas van Heerdt. ,,Want dan gaan we het zeker heel lastig krijgen.’’

Komende weken staan wedstrijden tegen nummer dertien Bernardus (thuis), nummer negen Meerburg (uit), nummer twaalf MMO (uit) en nummer tien FC Boshuizen (uit) op het programma. ,,Op papier moeten deze ploegen te doen zijn. Misschien dat Meerburg nog de lastigste tegenstander is. Al hebben zij een jong team, dus het is iedere week weer anders. Maar nogmaals: we zullen echt beter moeten spelen, willen we kans maken op de periodetitel. Dat zou trouwens wel een heerlijke start zijn. We hebben alleen tot nu toe nog geen wonderploegen gehad. De resultaten zeggen nog niet heel veel.’’

Via een doelpunt van Abdessalam Bouchnafa kwam Roodenburg in de eerste helft aan de leiding, nadat Koudekerk-verdediger Jorin Roosenbrand in de fout ging en de bal inleverde. Nog voor rust scoorde Bas van Heerdt de gelijkmaker voor Koudekerk, dat in het tweede bedrijf een aantal keer goed wegkwam. Onder meer een Leidse goal werd afgekeurd vanwege buitenspel en Hakim Bouhchlaf schoot net naast de paal.

,,Wij hadden minimaal recht op een gelijkspel’’, vond Bouhchlaf, aanvoerder van de Roodenburgers. ,,We speelden prima, alleen hadden we onszelf moeten belonen met nog een goal.’’

Terwijl de thuisploeg het naliet om de trekker over te halen, sloegen de bezoekers toe in de allerlaatste minuut via een treffer van Cedric van der Haas. ,,Een lelijke overwinning’’, vond Van Heerdt. ,,We verdienden het niet om te winnen, maar dit is wel lekker. Wij waren ontzettend slordig in de opbouw en aannames en zij waren feller en agressiever. Bij ons liep het totaal niet op het middenveld. Ik stond zelf eigenlijk op een eiland voorin. Daarom zijn we op een gegeven moment met drie spitsen gaan spelen, zodat we meer druk naar voren konden geven. Maar op het middenveld verloren we regelmatig de bal. Daarom gingen we maar lange ballen spelen en gelukkig viel ‘ie’ goed.’’

,,Natuurlijk ben ik er niet trots op als we drie keer achter elkaar verliezen’’, zei Roodenburger Bouhchlaf. ,,Toch ben ik wel positief. Zeker omdat ik ons wekelijks zie groeien. We worden volwassener en fysiek en conditioneel steeds sterker. We staan wekelijks met minimaal twintig man op de training, dus aan de trainingsopkomst ligt het niet. Het is wachten op weer een overwinning. Aan het begin van het seizoen hadden we wat moeite, omdat we pas laat met de voorbereiding zijn begonnen. We speelden wel in de beker, maar dat viel allemaal behoorlijk tegen. Met name in de tweede helft kwamen we iedere keer tekort. Nu gaat het steeds beter, dit Roodenburg gaat echt nog wel verrassen dit seizoen.’’

Foto’s: met dank aan Eric van de Wijngaard