Vierde klasse A (zaterdag)- SJZ haalde op eigen veld uit tegen MMO (7-2). Cijfers die aan duidelijkheid niets te wensen over laten, maar waarvan SJZ-trainer Arie van Duijn vindt dat de dubbele cijfers ook haalbaar waren voor zijn ploeg. ,,Daarmee zeg ik niet dat ik ontevreden ben want al ben je veel sterker dan je tegenstander, je moet het nog wel even doen.”

Van Duijn begreep dat de ploeg uit Zoeterwoude in het verleden nogal eens ‘last’ had van MMO als tegenstander en was er dus op gebrand om bij de les te zijn en geen punten te morsen tegen de vermoedelijke laagvlieger in deze klasse. ,,Wanneer je dan een zevenklapper neerzet, staat dat overtuigend. Wel denk ik dat we er in de laatste twintig minuten veel meer hadden kunnen maken. Gemakzucht voorkwam dat. Dat neemt niet weg dat we geen moment in gevaar zijn geweest en ik had al snel het idee dat we deze pot zouden gaan winnen.”

Na ruim een kwartier was het al 2-0 in het nadeel van de ploeg van John van Berkel. Mitchell Hensing nam beide treffers voor zijn rekening. De ploeg uit Hoogmade deed uit het niets iets terug, maar Marc Griffioen en Ricardo Rietkerken (na een prima aanval) zorgden voor een marge van drie doelpunten halverwege.

Na de rust stond Peter Wansink op met twee doelpunten en ook Griffioen voegde nog een treffer toe aan zijn totaal. Het negende doelpunt van de middag kwam op naam van de formatie uit Hoogmade.

,,We hebben allemaal kunnen zien hoe het Nederlands elftal worstelde tegen Noord-Ierland. Dan hoor je vooraf ook voorspellingen met ruime uitslagen, maar zo vanzelfsprekend is het niet. Je moet scherp zijn om goals te maken en wanneer je dat niet bent, kan elke tegenstander een blok aan het been zijn. Al met al zie ik een stijgende lijn bij mijn ploeg, maar er zal meer tijd nodig zijn om te finetunen. De meeste spelers zijn rond de achttien jaar en moeten nog wennen aan het seniorenvoetbal. Toch hebben we in diverse duels al een aardig spelletje op de mat gelegd.”

Van Duijn is vooralsnog blij met zijn keuze voor de club met de groen en witte clubkleuren. ,,Ik was er aan toe om in de luwte te gaan werken. Die tweede klasse of hoger had ik wel gezien na zoveel jaren trainer te zijn geweest. Deze club is vergelijkbaar met Woubrugge, de club waar ik eerder trainer was. Alles mag en niets hoeft. Dat dorpse bevalt me wel. Mouwen opstropen en gaan. We maken stapjes vooruit om er af en toe ook weer eentje terug te doen. Dat hoort bij een jonge groep. We gokken op een periodetitel en we zien verder wel waar we uitkomen. Deze groep moet gaan groeien en beter worden de komende jaren.”

Basisopstelling SJZ: Brinks, Van der Poel, De Goede, Versteegen, Plooij, Grossat, Karremans, Hensing, Griffioen, Wansink, Rietkerken.