HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk langs Warmunda na doelpuntrijke tweede helft

Koudekerk langs Warmunda na doelpuntrijke tweede helft

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Koudekerk kwam zaterdagmiddag op bezoek bij Warmunda. De krachtmeting ontaardde in een heus doelpuntenfestijn. Na een ruststand van 2-0 in het voordeel van de thuisploeg, was het uiteindelijk de ploeg van Ronald Rosdorff die aan het langste eind trok. De Koudekerkers keerden met een 3-5 overwinning huiswaarts.

Dat het lastig voetballen was, bleek al snel. Het onstuimige weer zorgde ervoor dat beide ploegen wat aan het aftasten waren. Er konden weinig grote kansen worden genoteerd, het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Naarmate de eerste helft vorderde, zakte Koudekerk wat meer in. Hierdoor kwam Warmunda meer in de buurt van doelman Roy Dorrepaal. ,,In de eerste helft was er eigenlijk niet zoveel aan de hand”, begint Rosdorff, ,,totdat we in de laatste tien minuten twee keer heel erg slordig zijn, waar zij heel makkelijk van konden profiteren. Verder hadden we de wedstrijd redelijk onder controle, maar toch staat het dan 2-0.”

Warmunda-trainer Barry van Rijn kon zich wel vinden in de woorden van zijn collega: ,,We gaven weinig weg achterin. Door redelijk voetbal, misschien zelfs goed voetbal voor ons doen, kwam we wel op 2-0 voor rust.”

Na rust brak de wedstrijd echt open. Waar in de eerste helft de kansen op één hand te tellen waren, had men in de tweede helft aan beide handen niet genoeg. Al vroeg in de tweede helft werd duidelijk dat de uitploeg op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Waar eerst een penalty werd gemist, vond Koudekerk het doel vijf minuten later wel. Warmunda vergrootte de voorsprong daarna al snel, maar binnen tien minuten stonden de bezoekers alweer op gelijke hoogte. Koudekerk voetbalde veelal op de vijandelijke helft, desondanks kwamen de blauwwitten er bij vlagen gevaarlijk uit. Na een eigen doelpunt leek de ban echter gebroken, waardoor de voorsprong in de slotfase kon worden uitvergroot naar 3-5.

Een scoreverloop waar de neutrale toeschouwer op het puntje van zijn stoel zat, maar Van Rijn baalde van het eindresultaat: ,,Als je bij rust met 2-0 voor staat, is zo’n nederlaag zuur. Hier moeten we mee leren omgaan, om het een plek te kunnen geven. We willen natuurlijk graag punten, die hebben we nu nog niet. Ik heb wel goede dingen gezien vandaag, maar helaas ook mindere dingen. In de eerste helft speelden we erg volwassen voor zo’n jong team. Ondanks dat we zo’n jonge ploeg hebben, heerst de teleurstelling natuurlijk wel na afloop. Maar het belangrijkste is dat we nu weer verder kijken, ondanks dat dat niet altijd meevalt.”

Rosdorff was tevreden met de instelling van zijn ploeg in de tweede helft: ,,We zetten het knopje om, waardoor we voor elke meter gingen werken. Zij gingen meer inzakken, terwijl wij juist druk naar voren bleven geven. Er zaten ook best wat aardige goals bij, dan zie je de kwaliteit die wij hebben. Maar het was duidelijk dat dit niet had gekund als we mentaal niet hadden gebracht wat nodig was. Daarom was er in de tweede helft echt een ander Koudekerk te zien. Vorig jaar werden we achtste, ik hoop dat we dit jaar wel iets hoger kunnen eindigen. Maar voor nu ben ik niet ontevreden met vier punten, ondanks dat we vorige week tegen LSVV ’70 wellicht iets teveel hebben gekregen met het gelijke spel.”

Warmunda – Koudekerk 3-5 (2-0). 38. De Louw 1-0, 44. Van der Boon 2-0, 55. J. Roosenbrand 2-1, 60. Van Bentem 3-1, 65. Wildschut 3-2, 70. Van Heerdt 3-3, 79. eigen doelpunt Warmunda 3-4, 90. De Groot 3-5.
Scheidsrechter: Heemskerk

Warmunda: Van der Zwet, Komen (46. Worst), Holverda, Mastemaker, Van der Voort, B. van Noort, M. van Noort, Kortekaas (84. Van Rijn), Van Bentem, De Louw (46. Zwijnenburg), Van der Boon.

Koudekerk: Dorrepaal, Van Asch, De Schepper, J. Roosenbrand, De Groot, F. Roosenbrand, Schmand (88.Beelt) , Langejans (64. Van der Haas), Cetinkaya, Wildschut, Van Heerdt.

Foto’s: met dank aan Ron van Welzen