Traditiegetrouw neemt Koudekerk na de laatste thuiswedstrijd afscheid van spelers die stoppen met selectievoetbal. Na het seizoen 2018-2019 zullen vier spelers geen deel meer uitmaken van de Koudekerk selectie. Van twee van hen werd zaterdag afscheid genomen.

Tony van Ooi, Christian Vergunst, Stefan de Wit en Ruben van den Berg zullen in het seizoen 2019-2020 geen deel meer uitmaken van de selectie van Koudekerk. Van De Wit en Van den Berg werd zaterdag afscheid genomen als selectiespeler. Niet als speler van Koudekerk want beide zullen in een lager team hun kunsten gaan vertonen. De Wit speelde sinds 2006 in de selectie, kwam tot 25 wedstrijden in Koudekerk 1 en ruim 120 wedstrijden in Koudekerk 2. Van den Berg speelde sinds 2009 in de selectie, met een onderbreking van twee jaar Nieuwkoop kwam hij tot ruim 150 wedstrijden in Koudekerk 1. Hij is houder van het kaartenrecord bij Koudekerk met 38 gele kaarten. Maar nooit ontving hij een directe rode kaart. Christian Vergunst en Tony van Ooi waren verhinderd en zullen later op gepaste wijze worden bedankt voor hun diensten in de selectie.

Verder was er de verkiezing van de speler van het jaar en het talent van het jaar en was er de uitreiking van de ‘Vinnie Jones’ bokaal voor de grootste kaartenpakker van het seizoen. De topscorer moet nog even wachten. Yvar de Groot leek daarmee aan de haal te gaan maar de uiterst productieve middag van Bryan van Delft tegen SJC maakte uitstel noodzakelijk door het verschil tot 1 doelpunt terug te brengen. Wordt dus volgende week vervolgd.

Speler van het jaar werd Bas van Heerdt. Aanjager, aanvoerder en vaak de man die met zijn 31 jaar de boel op sleeptouw nam. Dat waren de punten van de technische staf om Van Heerdt speler van het jaar te benoemen. Talent van het jaar is geworden Kenan Cetinkaya. Hij kwam dit seizoen terug van ARC en is op leeftijd nog gerechtigd om in de O19 uit te komen. Hij raakte in de eerste oefenwedstrijd geblesseerd maar sinds hij weer fit is laat hij zien een aanwinst te zijn voor Koudekerk. Moet er wel aan werken om komend seizoen wat fitter te worden, zo gaf de staf hem mee. Tot slot de ‘Vinnie Jones’ bokaal. Voor het tweede jaar op rij was deze voor Ruben van den Berg. Ondanks hevige concurrentie van Cetinkaya, Van Heerdt en Ricardo van Rijswijk wist Van den Berg ze net voor te blijven. Met 7 keer geel, waarvan drie dubbele gele kaarten, legde hij voor de tweede keer beslag op deze bokaal.

Tot slot nog een dank aan alle supporters die Koudekerk in goede, maar vooral in slechte tijden, hebben gesteund. Volgende week is de laatste competitiewedstrijd in Zevenhoven. Hopelijk zijn er dan ook weer vele Koudekerk supporters die het elftal voor de laatste keer dit seizoen komen steunen.

Bron: Koudekerk