HomeKoudekerkInterviews KoudekerkKoudekerk wint en pakt koppositie, SJZ vindt zichzelf terug in middenmoot

Koudekerk wint en pakt koppositie, SJZ vindt zichzelf terug in middenmoot

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Wederom een historisch duel, de teams van SJZ en Koudekerk troffen elkaar nooit eerder in competitieverband, maar het zijn geen onbekenden van elkaar. Trainer Ronald Rosdorff heeft een verleden bij de Dorpers en in de voorbereiding op dit seizoen speelden beide ploegen tegen elkaar in een toernooivorm. Na een povere eerste helft waren twee momenten van onachtzaamheid bij de gastheren voldoende om drie punten mee te nemen naar Koudekerk. Er viel meer te lachen: gezien de uitslagen op de andere velden werd Koudekerk ook nog koploper. De Zoeterwoudenaren zakken door de nederlaag een paar plaatsen, met positie zeven op de ranglijst als gevolg.

In de eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij, de spelers konden elkaar makkelijker vinden en mochten ook het spel maken. De thuisclub, acterend zonder aanvoerder Guus de Goede, leek dit allemaal goed te vinden en vanuit de omschakeling probeerden zij via een aantal speldenprikjes gevaarlijk te worden. Binnen het kwartier vielen een aantal mogelijkheden voor Koudekerk te noteren, de grootste was voor middenvelder Sander Schmand. Na goed voorbereidend werk van de gevaarlijkste man aan de kant van de  bezoekers, Bryan van Delft, mocht bij alleen op keeper Gijs Brinks afgaan, maar zijn inzet ging naast. Na deze sterke openingsfase kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en dachten de groen-witten zelfs op voorsprong te komen; het doelpunt van aanvoerder Peter Wansink werd echter op advies van de assistent-grensrechter afgekeurd en zo ging men rusten met een 0-0 stand.

Na iets meer dan een uur spelen kwamen de gasten op voorsprong. Een vrije trap rand zestien meter werd door Bas van Heerdt langs de muur binnengeschoten. Niet veel later pikte ook spits Van Delft zijn doelpuntje mee, een uitstekende pass van Daniel Wildschut werd op waarde geschat en alleen op de keeper afgaand faalde Van Delft niet en zo was de marge twee. Koudekerk leek in veilige haven. De ploeg van trainer Arie van Duijn moest nu wel wat meer uit hun schulp kruipen wetende dat er dan ook ruimte moest worden weggegeven. De bezoekers konden echter niet profiteren ondanks kansen voor Van Delft en Yvar de Groot. Een poging van Daan van der Zwet toucheerde de lat, maar het verschil bleef twee.

Sterker nog, tien minuten voor tijd bracht Mitchell Hensing deze weer terug naar één. Kansen kwamen er niet meer voor de thuisploeg, de bezoekers wisten het net ook niet meer te vinden en zo werd de wedstrijd afgesloten met een 1-2 eindstand.

Van Duijn: ,,We zitten in een mindere periode. Ik vind dat er nu toch wel een paar jongens moeten gaan opstaan om de kar te trekken, anders eindigen we straks in de grauwe middenmoot en dat heb ik zeker niet voor ogen. In de eerste helft startte Koudekerk sterk, daarna was de wedstrijd wat meer in evenwicht en konden wij zelfs op voorsprong komen. Ik heb het zelf niet kunnen waarnemen, maar van direct betrokkenen begreep ik dat het absoluut geen buitenspel was. Tja daar heb je dan wel mee te maken. In de tweede helft speelden wij voor Sinterklaas door twee doelpunten gewoon weg te geven. Daardoor staan we nu met lege handen.

Winnende coach Rosdorff vond ook dat zijn ploeg scherp aan de wedstrijd begon. ,,Een sterke start werd niet beloond en dan is het wel prettig dat je twee klasbakken in je ploeg hebt die een wedstrijd voor je kunnen beslissen. De overwinning was uiteindelijk ook wel verdiend en dan ben je ineens koploper. In de winterstop kunnen we pas echt zien waar we staan want we krijgen achtereenvolgens Hazerswoudse Boys, Woubrugge en SJC.”

En SJZ? Dat kan zich gaan opmaken voor de derby tegen Meerburg, een ploeg in vorm want de ploeg behaalde uit de laatste drie wedstrijden de volle winst met een doelsaldo van 15 voor en 1 tegen. Houvast voor de sympathieke club uit het dorp is dat bij derby’s vaak andere belangen gelden en de vorm van de dag bepalend is.

SJZ – Koudekerk 1-2 (0-0) 62. Van Heerdt 0-1, 69. Van Delft 0-2, 80. Hensing 1-2. Scheidsrechter: Wijnands.

Opstelling SJZ : Brinks, Hulsbos, Versteegen, Warmenhoven, Hensing, Grossat, Wansink, Karreman, Griffioen, Plooij, Vermeeren (61. Rietkerken).

Opstelling Koudekerk : Dorrepaal, Van Asch, J. Roosenbrand, F. Roosenbrand, Van der Zwet, Schmand, Wildschut (73. Van der Haas), Langejans (63. Cetinkaya), Van Delft, Van Heerdt, De Groot.

Foto’s: met dank aan Koudekerk