vrijdag, april 26, 2024
HomeDerde klasseKoudekerkVoorbeschouwing Koudekerk - Bernardus, zaterdag 26 oktober

Voorbeschouwing Koudekerk – Bernardus, zaterdag 26 oktober

-

Vierde klasse A, zaterdag- In Koudekerk staat zaterdag een historisch treffen op het programma. Koudekerk (opgericht in 1938) ontvangt dan voor het eerst in competitieverband buurman Bernardus, dat het levenslicht zag in 1947. Bernardus, van oudsher een traditionele zondagsclub, koos dit seizoen voor de zaterdag als nieuwe speeldag en is van één van de debutanten in deze klasse. In het grijze verleden speelden de clubs jaarlijks  een vriendschappelijke wedstrijd op Koninginnedag tegen elkaar, (waarbij geld werd opgehaald om bejaardenreisjes te bekostigen), maar zaterdag dus voor het eerst in ruim 70 jaar een wedstrijd voor het ‘echie’.

De thuisploeg behaalde afgelopen weekend een wat gelukkige zege (1-2) bij Roodenburg, het doelpunt van Cedric van der Haas in de laatste minuut van de wedstrijd was voor de formatie van Ronald Rosdorff toereikend om met drie punten in de tas uit Leiden te vertrekken. Koudekerk heeft na vier wedstrijden tien punten verzameld en is op papier de grote favoriet tegen Bernardus, dat nog puntloos is. Aan de andere kant, de gezegdes over derby’s zijn genoegzaam bekend en die gelden zeker voor deze unieke wedstrijd.

Even wat bijzonderheden over de bloedband tussen beide clubs: Koudekerk-trainer Ronald Rosdorff is twee periodes werkzaam geweest bij Bernardus en treft zaterdag zoon Mitchell, die voor Bernardus uitkomt. Daarnaast is de broer van Koudekerk-keeper Mitchell Goudkuil, Joeri, selectiespeler bij Bernardus en de opa van Koudekerk-speler Sidney de Schepper was jarenlang voorzitter van Bernardus.

Na afloop van de wedstrijd is er in de kantine een optreden van Dave Korteweg en ook een oliebollenverkoop. Op de Koudekerk-Facebookpagina staat een filmpje, gemaakt door Joey Mansveld, met een aankondiging van de wedstrijd:

https://www.facebook.com/watch/?v=2252503991707599

Binnenkort volgt nog een interview met Ronald Rosdorff op deze website. Het is immers op voorhand geen doorsnee wedstrijd! Komt dat dus zaterdag 26 oktober zien aan de Gruttolaan in Koudekerk (aanvang 14.30 uur).

Must Read