Aarlanderveen – Roodenburg

Roodenburg sluit het seizoen af bij kampioen Aarlanderveen. De Leiden Noord-club zal met een redelijk tevreden gevoel terugkijken op de afgelopen voetbalbaljaargang. Na een zeer moeizaam vorig seizoen hebben trainers Cengiz Donmez en Nouri Essaoui de selectie ververst en de club lijkt weer in een opwaartse spiraal te zitten. Roodenburg scoorde dit seizoen overigens een opmerkelijke statistiek: geen enkele competitiewedstrijd eindigde in een gelijkspel, er was 9x winst en 16x verlies voor de blauw-zwarten. De heenwedstrijd in Leiden tussen beide clubs eindigde in 0-4 overwinning voor Aarlanderveen.

Football Factory – Kickers ‘69

Football Factoy kende dit seizoen een prima seizoensvoorbereiding en hoopte derhalve op betere resultaten in de competitie, maar de Factorians zijn opnieuw de hekkensluiter van de vierde klasse geworden. Slechts éénmaal (Roodenburg-uit) stapten de rood-zwarten dit seizoen juichend van het veld. In de laatste thuiswedstrijd krijgt Football Factory tegen Kickers ’69 nog één kans om de drie punten in eigen huis te houden. Als het tegen één tegenstander in een thuiswedstrijd zou moeten kunnen, dan zijn het de Leimuidenaren. De debutant in de vierde klasse zaterdag verloor dit seizoen 10 van zijn 12 uitwedstrijden. De eerdere wedstrijd tussen beide clubs eindigde wel in een 5-0 zege voor Kickers ’69.

LSVV  ’70 – Hazerswoudse Boys

LSVV ’70 verloor afgelopen zaterdag voor de derde keer op rij. Het lijkt erop dat de mannen van Freek Jansen even wat gas terug hebben genomen met het oog op de naderende nacompetitie. Komend weekend sluit LSVV ’70 de reguliere competitie af met een thuiswedstrijd tegen Hazerswoudse Boys. Het eerdere treffen dit seizoen tussen beide teams eindigde in een 1-2 zege voor de Leidenaren. Een week later spelen de roodhemden de wedstrijd om het ‘echcie’. De Leidenaren starten in de 1e ronde van de p/d-competitie met een uitwedstrijd, zoals het er nu naar uitziet tegen Kamerik maar daar kan nog verandering in komen.

FC Oegstgeest – Meerburg

FC Oegstgeest heeft in de laatste competitiewedstrijd minimaal een punt nodig om zich te plaatsen voor de nacompetitie. De Oegstgeestenaren hebben dit jaar in de KNVB-bekerwedstrijden (geplaatst bij laatste 16) en de Rabobank LAV Cup (geplaatst bij de laatste 4) aangetoond het niveau te hebben om volgend seizoen op een hoger plan te acteren. Tegen het dit seizoen teleurstellend presterende Meerburg, de nieuwe club van nu nog FC Oegstgeest trainer Huig- Jan Heeringa, dient er dus een resultaat worden geboekt. De eerdere wedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Zevenhoven – Koudekerk

Koudekerk speelde afgelopen zaterdag zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen SJC en nam dit duel afscheid van diverse spelers. Tony van Ooi, Christiaan Vergunst, Stefan de Wit en Ruben van den Berg speelden hun laatste duel aan de Gruttolaan en luisterden hun afscheid op met een eclatante 6-1 zege op de Noordwijkers. Zaterdag zetten de Koudekerkers een definitief punt achter deze voetbaljaargang. De mannen van Ronald Rosdorff gaan dan ook bezoek bij laagvlieger Zevenhoven. De heenwedstrijd tussen beide clubs eindigde in een 3-3 gelijkspel.