Voorbeschouwing vierde klasse A  

Zaterdag 9 februari

Alphense Boys-Koudekerk

Of de 1-0 zege op Woubrugge recht deed aan de onderlinge verhoudingen valt te betwisten. Feit is wel dat de withemden zich zo handhaafde in de middenmoot. Om aansluiting te krijgen met de subtop is echter meer nodig. Een zege op Alphense Boys zou prachtig zijn, maar lijkt niet echt realistisch. De Boys begonnen stroef, maar wonnen de laatste vijf matches. De laatste nederlaag dateert van 24 november. Het is een ploeg in vorm en de spelers lijken inmiddels gewend aan de wetten van de vierde klasse zaterdag. In de eerste wedstrijd van het seizoen won Koudekerk nog met 2-0 van de opponent uit Alphen door doelpunten van Bas van Heerdt en Sander Schmandt. De ploeg van Ronald Rosdorff zal het beste in zich boven moeten halen om zaterdag een goed resultaat te halen.

Floreant-FC Oegstgeest

Onder leiding van de ons bekende Paul Pikaar doet Floreant het goed dit jaar. Een lelijke domper was echter de 1-0 nederlaag van zaterdag jongstleden tegen Meerburg. De derde plaats werd zodoende noodgedwongen afgestaan aan Alphense Boys. Wil de club uit Boskoop de top drie niet uit oog verliezen dan moet er gewonnen worden tegen FC Oegstgeest. Die ploeg wil de huidige tweede plaats koste wat kost behouden. Deze gegevens duiden op een beladen duel op het scherpst van de snede. De mannen van Huig-Jan Heeringa hebben al eerder steken laten vallen, zoveel zelfs dat het kampioenschap vrijwel onmogelijk lijkt. Niet versagen en winnen bij Floreant. Het zelfvertrouwen zou wel een ernstige deuk oplopen als er na het verlies tegen de nummer een, Aarlanderveen, en de nummer drie, Alphense Boys, ook nog eens verloren zou worden van de nummer vier. Dat kan FC Oegstgeest zich niet veroorloven.

Football Factory-LSVV’70

Leiden is deze week zichzelf niet. Gans de bevolking lijkt maar één gespreksthema te kennen: de komende clash tussen de studentenclubs Footbaal Factory en LSVV’70. Neutraal kan men niet zijn: men is óf voor roodzwart óf voor roodwit. Families raken verscheurd, trouwe vrienden gebrouilleerd en half vergeten vetes laaien op. Zinnige argumenten gaan ten onder aan redeloos sentiment. Een vinger van de ultra’s van LSVV priemt richting Football Factory dat nederlaag op nederlaag lijdt. De Overlords betichten op hun beurt de club uit  de Kikkerpolder van verregaande arrogantie, zeker wetend dat hoogmoed voor de val komt. De messen worden inmiddels geslepen. Bij de bookmakers is LSVV zwaar favoriet. Lieden die hun geld enigszins beschaamd op Football Factory willen zetten worden met hoongelach bejegend, of weten zij wellicht meer? Achter de schermen schuiven Freek Jansen, meester tacticus van LSVV, en Pieter van Schie, brein achter alles wat Football Facory is, met de poppetjes om tot een ideale opstelling te komen. De uren worden afgeteld, zaterdag 9 februari, Einsteinweg 6, alle remmen los.

Meerburg-Roodenburg

Met boter en suiker, in cijfers uitgedrukt 1-7, ging Roodenburg  in de eerste seizoenswedstrijd er  tegen Meerburg. De blauwzwarten bleven kwakkelen. De laatste keer dat er punten gehaald werden was op 17 november toen LSVV werd terug gewezen. Cengiz Donmez, trainer van de ploeg uit Noord, benadrukt telkenmale dat we van doen hebben met een zeer jonge en dus wisselvallige ploeg. Fouten maken mag. Dat gebeurt ook regelmatig waardoor de tegenpartij nog wel eens de doelpunten in de schoot geworpen krijgt. Het is een pijnlijk proces dat de spelers uiteindelijk moet leren alerter en scherper te zijn en dat frivole trucjes afgestraft worden. Meerburg maakt een droevig seizoen mee. Hoe men het ook wendt of keert: te vaak faalde de ploeg. Alleen het feit dat Roodenburg en Football Factory het nog slechter deden voorkwam dat Meerburg op de laatste plaats belandde. Maar zie; het lijkt of men het licht heeft gezien in Zoeterwoude. Vorige week verrasten de spelers van Alex Redel met een puike zege op het sterke Floreant. Een overwinning op Roodenburg zou ook zo aar kunnen. Gaat dit leiden tot een serieuze reeks goede resultaten?