Vierde klasse A

LSVV ’70 – Bernardus  

LSVV ’70 struikelde afgelopen weekend over FC Boshuizen (5-2 verlies) en dreigt de aansluiting met de subtop wat te verliezen. Voor een topklassering lijkt de ploeg van Freek Jansen dit seizoen wat tekort te komen, maar de huidige achtste plaats op de ranglijst is toch wel  een beetje beneden de stand van de roodhemden. Komende zaterdag krijgt LSVV ’70 kans op revanche, dan komt Bernardus naar de Kikkerpolder. De Rijndijkers, die al vroeg in het seizoen afscheid namen van trainer Gerald van der Klok, behaalden afgelopen zaterdag hun eerste overwinning van deze voetbaljaargang, Football Factory werd met 4-1 verslagen. Ron Paling zit overigens vanaf zaterdag op de bank als opvolger van Van der Klok bij de oranje-witten.

SJC – Roodenburg

Roodenburg pakte zaterdag thuis tegen MMO weer een puntje (2-2) en staat nu met 7 punten uit 9 wedstrijden op de elfde plaats. De ploeg van Nouri Essaoui gaat komend weekend op bezoek in Noordwijk, waar SJC wacht. De Noordwijkers doen het tot nu toe goed, en beduidend beter dan vorig seizoen, en kunnen bij winst in de inhaalwedstrijd bij MMO (op 21 december) de eerste periodetitel binnenhalen. Bij elk ander resultaat in deze wedstrijd mag Hazerswoudse Boys een klein feestje vieren. Beide ploegen troffen elkaar trouwens afgelopen zaterdag, in Hazerwoude kwamen de Boys en SJC een remise overeen (2-2).

Koudekerk – Hazerswoudse Boys

Koudekerk boekte afgelopen zaterdag in de lastige uitwedstrijd bij SJZ een nipte (1-2) zege. De Gruttolaan-bewoners profiteerden van puntenverlies van de concurrentie en zijn daardoor de nieuwe lijsttaanvoerder van de vierde klasse A.  In Koudekerk staat zaterdag een onvervalste streektopper op het programma, de mannen van Ronald Rosdorff ontvangen dan runner-up Hazerswoudse Boys. Koudekerk ontmoet in de daaropvolgende wedstrijden concurrenten Woubrugge en SJC en kan de komende weken  dus belangrijke stappen zetten om de koppositie verder te consolideren. Koudekerk ging er vorig seizoen aan de Gruttolaan met 0-3 af tegen de zwartwitten.

Football Factory – FC Boshuizen

Hekkensluiter Football Factory ging zaterdag op bezoek bij Bernardus, dat voorafgaand de wedstrijd slechts één punt boven de Leidse studenten stond, maar ook in deze wedstrijd stapten de Leidenaren met lege handen het veld af (4-1). De rood-zwarten krijgen zaterdag een nieuwe kans op de eerste zege van het seizoen, dan komt stadsgenoot FC Boshuizen op bezoek. De debuterende Boshuizerkade-club laat zich tot nu toe gelden als een onberekenbare tegenstander, grote nederlagen worden afgewisseld met verrassende overwinningen. Het heeft er alle schijn van dat de studentenclub andermaal aan een kleurloos seizoen bezig is.

Kickers ’69 – Warmunda

Het op de zaterdag debuterende Warmunda speelt dit seizoen fris, aanvallend voetbal maar moet deze positieve spelopvatting de laatste weken bekopen met een behoorlijk aantal tegendoelpunten. Hazerswoudse Boys was vorige week zeven keer trefzeker op Sportpark Overbos, afgelopen zaterdag scoorde Meerburg vijf keer tegen de Warmonders (0-5). Komend weekend gaat de jonge ploeg van Barry van Rijn en Remco Breuer op bezoek bij Kickers ’69. De Leimuidenaren verloren zaterdag met 1-0 bij Woubrugge en staan, met drie punten achterstand op koploper Koudekerk, op de derde plaats.

Meerburg-SJZ wordt separaat belicht als Krakerrr van de Week

Vierde klasse B

Bodegraven – Zwammerdam

Zwammerdam behaalde zaterdag een knappe overwinning op Alphense Boys, het doelpunt van Jordi de Groot was voldoende voor de Zwammerdamse zege. Door deze zege klom Damme naar de derde plaats, op ruime afstand ( 9 punten) van de schijnbaar ongenaakbare koploper SCH ’44. De Harmelaars hebben na negen wedstrijden nog een 100%-score en lijken fluitend op weg naar het kampioenschap. Komend weekend kunnen de groenhemden op de fiets naar hun uitwedstrijd, dan staat het treffen met ‘buurman’ Bodegraven op het programma. Bodegraven verloor afgelopen zaterdag met 3-2 bij NSV ’46 en bezet de tiende plaats.