Vierde klasse A

Koudekerk – LSVV’70 

Koudekerk herstelde zich afgelopen zaterdag van de slechte start in de districtsbeker, door knap met 2-1 te winnen van derdeklasser Alphia. De Koudekerkers eindigden vorig seizoen in de middenmoot en hopen dit jaar in ieder geval in de top 5 te eindigen. De formatie van Ronald Rosdorff opent zaterdag thuis tegen LSVV ’70, dat dit seizoen nog geen officiële wedstrijd speelde. De Leidenaren beginnen traditioneel later dan de andere ploegen aan de voorbereiding en lieten de districtsbekerwedstrijden aan zich voorbij gaan. Het is bij de roodhemden altijd afwachten welke spelers coach Freek Jansen bij de aftrap tot zijn beschikking heeft, maar als de Leidenaren op volle sterkte zijn dan zijn zij voor elke ploeg in de vierde klasse een taaie opponent. Wanneer het weer zo’n spektakelstuk wordt als in het seizoen 2018-2019 (4-4) is een bezoek aan de Gruttolaan een aanrader.

Roodenburg – Bernardus

Roodenburg wil komend seizoen de stijgende lijn van vorig jaar doortrekken en hoopt op een stabiele positie in de middenmoot. De ploeg van trainer Nouri Essaoui zag wel sterkhouder en topscorer Mo Matoug naar UVS vertrekken. In de districtsbeker waren de blauw-zwarten, ingedeeld in een sterke poule met Quick Boys 2 , Alphense Boys (za) en Lugdunum, niet succesvol en eindigden puntloos als laatste in hun poule. Onder meer een 18-0 (!) nederlaag in Katwijk bood weinig houvast, maar daar werd meteen een vette streep onder geplaatst. Roodenbrug start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Bernardus, dat net als Warmunda, SJZ en MMO van de zondag overkwam. Ook de Hazerswoude-Rijndijkers bereikten, na 1x winst en 2x verlies, niet de volgende ronde van de districtsbeker.

SJC – Warmunda

Zaterdagdebutant Warmunda treft in de eerste wedstrijd van het seizoen regiogenoot SJC. De jonge ploeg van trainer Barry van Rijn moet komend seizoen vooral veel ‘vlieguren’  maken, om zo een fundament te leggen voor de toekomst. De selectie heeft een gemiddelde leeftijd van 21 jaar en bestaat volledig uit spelers die uit het eigen dorp afkomstig zijn. ‘Eerst zaaien en dan, op termijn, oogsten’, is dan ook het devies in Warmond. Ook voor de Warmonders is, na 3x nipt verlies in de poulefase, het KNVB-bekeravontuur ten einde.

SJZ – Football Factory

Ook SJZ is uitgeschakeld voor de districtsbeker, maar daar zal in Zoeterwoude nauwelijks over worden getreurd. Alle ogen zijn gericht op het debuut van het vlaggenschip op de zaterdag. Football Factory komt als eerste op bezoek. De ‘ Leidse Universiteitsboys’ hebben in de zomer weer een succesvolle China-trip gemaakt en hopen dit seizoen eindelijk verlost te worden van de rode lantaarn. De studenten hebben zich dit seizoen versterkt met enkele spelers van de eigen Haagse Football Factory-afdeling en staan dit seizoen onder leiding van het nieuwe trainersduo Youcef Boukhedmi en Mo Naciri. Net als tegenstander SJZ, is ook Football Factory inmiddels uitgeschakeld voor de districtsbeker.

Woubrugge – Meerburg

Meerburg hoopt komende voetbaljaargang revanche te nemen voor het teleurstellend verlopen afgelopen seizoen, waarin het op een 12e plaats eindigde. Onder leiding van nieuwe trainer Huig-Jan Heeringa, vorig seizoen gepromoveerd met FC Oegstgeest, willen de Rijndijkers weer een voornamere rol van betekenis in de vierde klasse gaan spelen. De Zoeterwoudse ploeg opent de competitie komend weekend bij Woubrugge, dat zaterdag voor de districtsbeker met 3-0 van Siveo ’60 won. Meerburg verloor met 3-6 van Semper Altius en is door dit resultaat uitgeschakeld in de districtsbeker.

Vierde klasse B

Zwammerdam – Siveo ‘60

Zwammerdam, dit seizoen niet uitkomend in ’Leidse 4e klasse’, kende een uitstekende voorbereiding, waarbij vooral 0-2 overwinning bij derdeklasser Alphia en de 9-3 winst op Koudekerk in het oog sprongen. Trainer Jack Harmsen kan dit seizoen beschikken over een brede selectie en kan gerust als kandidaat voor een topklassering in deze afdeling worden genoemd. De groenhemden openen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Siveo ’60. Zwammerdam plaatste zich, na drie overwinningen op rij, wel voor de 2e ronde van de districtsbeker.  De groenwitten hebben sowieso wel wat met het bekertoernooi gezien de resultaten in de laatste jaren. De Zegvelders lijken hun borst nat te kunnen maken.