vrijdag, april 26, 2024
HomeVijfde klasseFootball FactoryVoorbeschouwing vierde klasse A (inhaal, 2 maart)

Voorbeschouwing vierde klasse A (inhaal, 2 maart)

-

Vierde klasse A

Aarlanderveen-Foorball Factory

Zit men zaterdag met het telraam op schoot in Aarlanderveen? De ploeg ontvangt immers de nummer laatst van de ranglijst en de thuisclub heeft al 49 keer gescoord. De Leidse studenten kregen er al 54 om de oren. Het lijkt op voorhand David tegen Goliath of de muis tegen de leeuw. Daverende verrassingen zijn in de sport nooit uit te sluiten, maar als Football Factory hier een puntje weet weg te kapen zal dat voor eeuwig met brandende letters in de annalen van de Leidse voetbalclub vermeld staan.

Roodenburg-Kickers’69

De nummer tien tegen de nummer twaalf van de ranglijst. Samen met Zevenhoven en Meerburg lijken deze clubs een eigen competitie te spelen. De nummer negen, SJC, staat op acht punten en de nummer laatst, Football Factory, op vijf punten. Een soort ‘best of four’ om het maar een naam te geven. De jonge selectie van Roodenburg wisselt een goede prestatie af met een hele matige vertoning. Juist tegen gelijkwaardige tegenstanders mot de ploeg punten pakken. Hoewel de clubs dit seizoen nog niet tegen elkaar speelden zullen ze qua voetballend vermogen vermoedelijk aan elkaar gewaagd zijn. Het grote verschil zit in het aantal tegendoelpunten: 46 om 25 in het voordeel van de bezoekers. Meer defensieve zekerheid inbouwen lijkt dan ook wijs voor de ploeg uit Leiden-Noord. Vasthouden van plek negen lijkt dit seizoen het maximaal haalbare.

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read