maandag, mei 6, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 2Sportiff Company LAV Cup: balans bij Valken'68-FC Boshuizen

Sportiff Company LAV Cup: balans bij Valken’68-FC Boshuizen

-

Poule B- In een onderhoudende wedstrijd hielden Valken’68 en FC Boshuizen in hun eerste poulewedstrijd voor de Sportiff Company LAV Cup elkaar in evenwicht. Na 90 minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Beide teams kwamen met een jong team voor de dag aangevuld met onder andere wat jongens die terugkwamen van een blessure en zo wat speelminuten konden maken.

In de eerste helft had FC Boshuizen het beste van het spel. Vlot combinerend hadden de Leidenaren een overwicht op de Valkenburgers, die daar weinig tegenover konden zetten. Halverwege de eerste helft was de grootste kans voor Rajabu die de binnenkant van de paal raakte met zijn inzet. De rebound was daarna een welkome prooi voor doelman Jordi Blikman. De enige kans voor Valken’68 was voor Sven Boonstoppel die oog in oog met de keeper niet kon afwerken. Voor rust kwamen de bezoekers nog wel op een terechte voorsprong. Een door scheidsrechter Sinke terecht gegeven strafschop werd door Rajabu koel benut.

Na rust kwam er een ander Valken’68 voor de dag. De Valkenburgers zaten er fel bovenop en schuwden de duels niet. Hierdoor werd FC Boshuizen ook een stuk minder gevaarlijk dan in de eerste helft. Het leidde over en weer wel tot kansen. Vlak voor tijd kwam uiteindelijk toch de gelijkmaker op papier. Een bijzonder fraaie! Verdediger Patrick Smit stak de middellijn over en vanaf een meter of dertig vuurde hij een kanonskogel af die de verbouwereerde doelman alleen maar voorbij heeft horen suizen. Zo kreeg deze wedstrijd, waarin het tempo bij vlagen hoog lag, geen winnaar. Een uitslag die gezien het spelbeeld te billijken viel.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..