dinsdag, maart 5, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 10Sportiff LAV Cup: FC Lisse O23 wint op bezoek bij Voorschoten'97 (za)

Sportiff LAV Cup: FC Lisse O23 wint op bezoek bij Voorschoten’97 (za)

-

Sportiff Company LAV Cup, poule J- De eerste wedstrijd uit deze poule vond plaats op sportpark Adegeest, het decor van de finaledag van LeidenAmateurVoetbal (mits er tegen die tijd natuurlijk geen coronaperikelen meer zijn). In een open en aantrekkelijke wedstrijd waren de gasten met 1-2 te sterk voor de Voorschotenaren. Gezien het spelbeeld leverde de ontmoeting een terechte winnaar op en daar was iedereen het eigenlijk wel over eens.

Trainer Theo Ducaneaux van de thuisploeg zag het belang van deze wedstrijd ook wel in. ,,Het zou voor de vereniging natuurlijk leuk zijn als er een elftal van Voorschoten’97 op de finaledag aanwezig zou zijn, maar de wedstrijd moet ook wel passen in de voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag. Daarom heb ik gekozen voor een combinatie elftal.”

FC Lisse kwam tien minuten voor rust op een 0-1 voorsprong, voorzien van een handtekening van Justin van der Putten. Door een ferme kopstoot van Jasper Koot werd het een kwartier voor tijd zelfs 0-2 en leek de wedstrijd gespeeld. Melle Rekveldt van Voorschoten’97 dacht hier vlak voor tijd iets anders over en schoot na een goed lopende aanval de aansluitingstreffer binnen, maar daar bleef het dan ook wel bij. Een hogere score had zeker gekund maar beide doelmannen stonden hun mannetje, al zal handenbinder Jairo Schet van de gasten nog wel eens terugdenken aan de kansen die hij in deze wedstrijd kreeg.

De verliezende trainer vond de nederlaag van zijn ploeg over de gehele wedstrijd gezien terecht. ,,Ik heb vandaag een aantal jongens aan het werk gezien welke me verrast hebben en dan bedoel ik zowel positief als negatief. Ik begrijp dat een avondwedstrijd in een dergelijke ambiance niet altijd motiverend is maar dit zijn wel de wedstrijden waarin spelers het ongelijk van de keuzes die ik als trainer maak kunnen bewijzen en dat viel me eerlijk gezegd van sommigen wel wat tegen.”

De coach van het winnende team, Ronny Grimbergen, vond ook dat de overwinning zijn team het meeste toekwam. ,,In mijn optiek was het geen hoogstaande wedstrijd van beide teams, waarbij de omstandigheden (aangekleed aankomen, geen kleedkamer, discussie over aanvangstijd) natuurlijk ook niet echt mee hielpen. Wij startten fel, maar waren slordig in balbezit. Voorschoten’97 ging met drie man achterin opbouwen en het duurde even voordat we dat goed onder controle hadden. De 0-1 vond ik gezien het spelbeeld dan ook niet onterecht. De tweede helft begonnen we goed, verzuimden eerder de trekker over te halen en ook na de 0-2 vergaten we om de wedstrijd definitief te beslissen. Vlak voor tijd kregen we nog bijna het deksel op onze neus. Een mooi doelpunt trouwens, maar uiteindelijk een verdiende overwinning voor FC Lisse.”

Voorschoten’97 – Lisse O23 1-2 (0-1) 34. Van der Putten 0-1, 72. Koot 0-2, 84. Rekveldt 1-2.

Spelers Voorschoten’97 : Mackaaij, Beumer, Vonk, Van der Voorst, Aronius, Apaydin, Luit, De Koning, Rekveldt, C. Guijt, Maatoug, Van Paassen, J, van der Niet, Hopstaken, Zijl.

Spelers FC Lisse O23 : Lens, Diels, Vink, Schet, Dol, Van der Zwet, Hensing, Van der Putten, Verweij, Bogomolov, Van der Neut, Van Vliet, Koot, Klomp.

Must Read