dinsdag, april 30, 2024
HomeOverigKNVB nieuwsKNVB gaat niet voldoen aan alle promotieverzoeken!

KNVB gaat niet voldoen aan alle promotieverzoeken!

-

De KNVB is niet van plan om aan alle verzoeken van amateurverenigingen tot promotie of degradatie te voldoen, meldt NU.nl. De voetbalbond wil niet dat er een te complexe situatie ontstaan door de regeling.

Eerder deze maand maakte de KNVB bekend dat amateurclubs ondanks het nietig verklaarde seizoen toch een verzoek tot promotie of degradatie kunnen indienen. Clubs die hoger of lager willen spelen kunnen daar om vragen, al komen ook door fusies, veranderingen van speeldag en het verdwijnen van clubs enkele plaatsen vrij.

,,We krijgen best veel verzoeken. Vooral van clubs die lager willen spelen, maar ook van een aantal teams die fors bovenaan stonden en hebben aangegeven graag te promoveren”, zegt een woordvoerder van de KNVB, zonder aantallen te noemen, tegen NU.nl.

De voetbalbond moet een flink aantal clubs echter teleurstellen. ,,In sommige situaties kunnen we open plekken invullen, maar we willen er geen onmogelijke puzzel van maken.”

Zie verder: https://www.nu.nl/voetbal/6046239/knvb-waakt-voor-onmogelijke-puzzel-bij-promotiedegradatie-optie-amateurs.html?redirect=1

Bron: NU.nl/ KNVB en voetbalrotterdam.nl

Note redactie: Voor zover bij onze redactie bekend hebben de volgende regioclubs om een hoger niveau verzocht of gaan dat nog doen: Valken’68, TAVV, SJC (za), Floreant, SCH’44, Hillegom.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read