Nieuwtjes, wetenswaardigheden, opvallende feiten, evenementen bij de clubs en meer relevante informatie zijn te lezen in deze rubriek. Onze redactie pluist de sites van de clubs uit op zoek naar informatie. Vaak verwijzen we voor een deel van de informatie naar de websites van de clubs. Raadpleeg daarom altijd de site van de genoemde club. Wilt u ook iets vermeld zien? Stuur dan een mail naar ons en we maken ruimte vrij. Het adres is: [email protected]

  • Tijdens de nieuwjaarsreceptie bij v.v.Koudekerk is Fabian Roosenbrand gehuldigd dat hij op 7 december zijn 200e wedstrijd in Koudekerk 1 speelde. Yvar de Groot speelde een week eerder tegen Hazerswoudse Boys zelfs zijn 300e wedstrijd voor Koudekerk. Beide spelers ontvingen een herrineringsschaal, een oorkonde en een bos bloemen. Redactie LAV: ,,Mooi dat trouwe spelers nog bestaan. Hulde.”
  • Roodenburg: ,,Deze week ontving het bestuur bericht dat ons oud bestuurslid Ger Holswilder is overleden. Ger werd 86 jaar. Met het overlijden van Ger verliest de club een man, die veel voor de club betekend heeft.”
  • Sinds 2019 organiseert ASC op vrijdagavonden de ’Oegstgeester 7×7’. Zeventallen spelen tegen elkaar in een najaars- en voorjaarscompetitie, elk met acht speelavonden. In de komende voorjaarscompetitie is plek voor acht teams, zeven daarvan zijn inmiddels bekend en dus is er nu nog plek voor één nieuw team. Let op: niet alleen ASC-leden, maar ook niet-leden of leden van andere clubs zijn welkom in de ‘Oegstgeester 7×7’, een voetbalcompetitie die zich onderscheidt door de zeer sportieve en vriendschappelijke sfeer.
  • In Rijpwetering zet ROAC de vrijwilligers in de spotlights: ,,Beste ROAC vrijwilliger, Het vrijwilligersfeest vindt dit seizoen plaats op zaterdag 15 februari 2020, van 15.30 uur tot 20.00 uur. Het eten wordt mede mogelijk gemaakt door De Vergulde Vos en de Supporters van ROAC. Alle leden van de Supporters van ROAC zijn hierbij ook van harte uitgenodigd. Het is voor de organisatie dus belangrijk om te weten hoeveel personen er komen eten. Hierbij roepen wij iedereen op om aan te geven of je mee-eet en of je een partner meeneemt.”
  • In Warmond kun je je parate kennis van de voetbalwereld testen: ,,Aanmelding voor de 2020 editie (dit is de negende editie!!) van de Enige Echte Warmunda Voetbal Kwis op zondag 9 februari 2020 is vanaf heden mogelijk.
  • Darten in de polder: ,,Komende zaterdagavond 18 januari is het weer tijd voor de TAVV Embassy in de kantine van TAVV! Inschrijven is mogelijk vanaf 18:30 waarna het toernooi om 19:00 van start gaat. Kom dus allemaal op tijd zodat er tijdig gestart kan worden! Tot zaterdag!”
  • Op zaterdag 15 februari is er een winterbarbecue bij DoCoS. Ook DJ Carlton is van de partij. Wees op tijd met aanmelden.
  • Geen gewoon programma op De Kooltuin bij FC Rijnvogels dit weekend, maar een internationaal toernooi. Zowel op zaterdag als op zondag lopen er zo’n duizend voetballers rond op ons sportpark die meedoen aan de Holland Winter Cup. Zowel bij de heren als de vrouwen wordt er een Topklasse en een Kelderklasse toernooi gespeeld. Naast op De Kooltuin wordt er ook gespeeld bij Blauw-Zwart en DoCoS. De deelnemers logeren het weekend in pretpark Duinrell, waar gebruik gemaakt kan worden van de attracties en er verschillende feesten worden georganiseerd. Alle ingrediënten voor een mooi team weekend dus!
  • We blikken wat verder vooruit: ,,Op zondag 7 juni 2020 vindt de tweede editie plaats van het Voorschoten’97 familietoernooi. Dus schrijf het in je agenda want het belooft weer een superleuke dag te worden! De eerste editie van het familietoernooi vond aan het einde van vorig seizoen plaats. Het was een geweldige ochtend met liefst 24 deelnemende teams. De organisatie kreeg de laatste tijd opvallend veel vragen van mensen of het familietoernooi ook dit jaar doorgaat. Ja dus.”
  • Ook Meerburg kondigt een zomeractiviteit aan: ,,Het is weer mogelijk om je in te schrijven voor het leukste voetbalkamp van Nederland. Op het 5-daagse kamp (thuis slapen) ga je veel leren, nieuwe vrienden maken en hebt waanzinnig veel plezier. Als club zijn wij trots dat ProCamp al jarenlang onze partner is. Op het kamp wordt een ode gebracht aan de grootste Nederlandse voetballer aller tijden, want ProCamp viert zijn veertiende verjaardag. En dat is bijzonder. In het trainingsprogramma, animatie, ontvangst en afsluiting ga je invloeden terugzien van dit icoon. Dit mag je niet missen.”