De laatste editie van de Rabobank LAV Cup kreeg helaas geen winnaar. De reden daarvan is bekend. Het toernooi kwam tot de kwartfinale. Er stonden heerlijke potjes voor de deur (FC Oegstgeest-Van Nispen (za), Blauw Zwart-Noordwijk 2, Kagia-UVS en TAVV-Katwijk 2) maar het mocht niet zo zijn. Dat betekent dat we nog steeds vier winnaars hebben van eerst de Koetshuis LAV Cup en later de Rabobank LAV Cup (FC Rijnvogels, FC Boshuizen, RCL, Voorschoten’97,za). Voor de voorbije drie seizoenen nogmaals een dankwoord aan de Rabobank. Leidenamateurvoetbal.nl is er trots op dat zij de hoofdsponsor waren. De bank gaat nu door als businessclubpartner en ook daarmee zijn we erg blij.

Tevens zijn we andermaal meer dan happy een nieuwe hoofdsponsor te hebben gevonden. Eerder dit jaar zette Sportiff Company-deze week voorgesteld op deze website- een handtekening onder een driejarige verbintenis! Hulde, zo kan het toernooi zijn weg vervolgen. De organisatie hoopt nu dat er in september weer gevoetbald mag en kan worden. Al te ver vooruit kijken, heeft nu geen zin. De intentie is er in elk geval om het toernooi in het begin van de herfst te laten ontbranden. Nu is het de hoogste tijd voor de publicatie van de loting die deze week plaats vond. Er wordt gespeeld- op verzoek van veel clubs- in poultjes van drie waarbij de drie ploegen ieder een thuis-en uitwedstrijd spelen. Deze staan eveneens hieronder vermeld. Bij vragen schroom niet een mail te sturen aan [email protected]! De contactenpersonen per club en poule zullen ergens de komende week worden benaderd in verband met nadere afstemming.

Poule A: Van Nispen (za), ROAC, Katwijk 2

Van Nispen (za)-ROAC, ROAC-Katwijk 2, Katwijk 2-Van Nispen (za)

Poule B: FC Boshuizen, RCL, Valken’68

FC Boshuizen-RCL, RCL-Valken’68, Valken’68-FC Boshuizen

Poule C: FC Oegstgeest, LSVV’70, MMO

FC Oegstgeest-LSVV’70, LSVV’70-MMO, MMO-FC Oegstgeest

Poule D: VVSB combi, UVS, Ter Leede 2

VVSB combi-UVS, UVS-Ter Leede 2, Ter Leede 2-VVSB combi

Poule E: SJZ, Stompwijk’92, DoCoS

SJZ-Stompwijk’92, Stompwijk’92-DoCoS, DoCoS-SJZ

Poule F: Sporting Leiden (zo), Football Factory, Alphia

Sporting Leiden (zo)-Football Factory, Football Factory-Alphia, Alphia- Sporting Leiden (zo)

Poule G: Roodenburg, Voorschoten’97 (zo), Meerburg

Roodenburg- Voorschoten’97 (zo), Voorschoten’97 (zo)- Meerburg, Meerburg-Roodenburg

Poule H: Jong Quick Boys, TAVV, Blauw Zwart

Jong Quick Boys-TAVV, TAVV-Blauw Zwart, Blauw Zwart- Jong Quick Boys

Poule I: Teylingen, Kagia, Noordwijk 2, 

Teylingen-Kagia, Kagia-Noordwijk 2, Noordwijk 2-Teylingen

Poule J: Voorschoten’97 (za), FC Lisse 2, Lugdunum

Voorschoten’97 (za)- FC Lisse 2, FC Lisse 2-Lugdunum, Lugdunum-Voorschoten’97 (za)

Poule K: Sporting Leiden (za), FC Rijnvogels O23, ASC

Sporting Leiden (za)- FC Rijnvogels O23, FC Rijnvogels O23- ASC, ASC- Sporting Leiden (za)

Poule L: SJC O23, Warmunda, Koudekerk

SJC O23-Warmunda, Warmunda-Koudekerk, Koudekerk-SJC O23

Hierbij aansluitend het toernooireglement voor de Sportiff Company LAV Cup, dit in willekeurige volgorde:

 • De clubs moeten zelf een geschikte datum vinden binnen de vastgestelde termijnen (LAV blijft hier buiten!). Wel dient LAV geïnformeerd te worden over de overeengekomen datum. Dit via Arie Koeman ([email protected] of 06-85201699), Hennie Kanbier of [email protected]
 • Het schema, zoals dit vooraf is opgesteld, is bindend voor de clubs tenzij er in onderling overleg-met medeweten van de organisatie- een andere afspraak wordt gemaakt (m.a.w. omdraaien van de wedstrijd ofwel A tegen B wordt B tegen A)
 • Speelduur twee keer 45 minuten.
 • Thuisspelende clubs spelen de namen door van de scheidsrechters en dat de wedstrijd gepland is met de tegenstander. In de poulefase regelen de clubs de scheidsrechter zelf.
 • Club regelt zelf clubgrensrechter in de poulefase.
 • Spelregels hetzelfde als bij reguliere wedstrijden.
 • Een directe rode kaart en/of twee keer geel in een wedstrijd (=rood) betekent uitsluiting voor een duel in dit toernooi, club geeft dit door aan LAV.
 • Door het gros van de clubs is de voorkeur van spelen op dinsdagavond bepaald. Aan die wens geven we gehoor. Uitwijken naar andere avond kan op zich wel, maar dat zullen de clubs dan onderling zelf moeten afstemmen.Voorkeur voor tijdstip aanvang wedstrijden 20.00 uur.
 • In onderling overleg met de tegenstander mag er worden afgeweken van een aanvankelijk afgesproken datum vanwege onvoorziene omstandigheden. Dit wel direct doorgeven aan LAV via de thuisspelende club!
 • Wedstrijden worden niet onder de KNVB-vlag gespeeld.
 • Het spreekt voor zich dat het een VRIENDSCHAPPELIJK toernooi is. Elke club wordt verzocht om met respect te spelen en de regels na te leven. Het gaat immers niet om leven en dood en het doel is onder meer dat clubs de onderlinge banden aan trekken en wedstrijdritme op doen dan wel uitbouwen naast andere geplande vriendschappelijke wedstrijden.
 • Verzoek aan alle clubs om het programma, zodra dat bekend is, niet enkel te delen met LAV maar ook op de eigen website (en eventueel op andere manieren). Dit uiteraard om publiek te trekken en zo voor aanloop en extra omzet te zorgen.
 • Het complete programma dient uiterlijk op 1 oktober 2020 binnen te zijn bij de redactie van LAV ivm aandacht op de website (indien er eerder wedstrijden worden gepland dit dan uiteraard eerder doorgeven). Het LAV team tracht zoveel mogelijk wedstrijden te bezoeken/te belichten, zeker na de poulefase. Van daaruit is het dus wel van het grootste belang dat de redactie op de hoogte wordt gehouden door de aangewezen contactpersoon. Dit ook natuurlijk bij afgelasting, uitstel door blessures etc.
 • De organisatie is op geen enkele wijze aansprakelijk voor opgelopen blessures. Laten we uitgaan van een sportief toernooi in elk geval. Blessures zijn echter nooit uit te sluiten. Op een training kan het uiteindelijk ook mis gaan.
 • Er mag worden door gewisseld tot 18 benutte spelers per wedstrijd. Dit tot aan de halve finale.
 • Clubs gaan akkoord met inschrijfgeld (65 euro).
 • Sportiviteit naleven in alle opzichten
 • Beschikbaarheid eerste elftal garanderen op finaledag indien van toepassing, Uitgezonderd clubs waar de hoofdmacht in de tweede divisie/derde divisie of hoofdklasse speelt. Deze teams spelen met tweede elftal/O23/O21.
 • Niet opkomen betekent 3-0 nederlaag
 • In gevallen van een blessuregolf of andere zwaarwegende reden om een duel niet door te laten gaan mag een nieuwe datum worden bepaald. Wanneer dezelfde club dan weer niet zou kunnen spelen wordt de uitslag bepaald op 3-0 voor de tegenstander.
 • Alle groepswedstrijden moeten gespeeld zijn voor 1 januari 2021.

Toernooischema:

Loting knock-out fase en overige ronden:  ? januari 2021
Groepsfase: augustus-december 2020

 • Februari 2021: knock-out fase
 • Maart 2021: kwartfinales
 • April 2021: halve finales
 • Finale: nader te bepalen datum in juni 2021, terrein Voorschoten’97

Vanaf knock-out fase worden COVS scheidsrechters vastgelegd. LAV regelt dit met COVS.

Regels i.v.m. plaatsing volgende ronde:

Alles poulewinnaars plaatsen zich voor de knock-outfase (12 clubs). Plus de beste nummers 2 (4 in getal). Totaal dus zestien ploegen. Volgorde voor plaatsing: eerst meeste aantal punten, vervolgens beste doelsaldo, gelijk doelsaldo dan gaat het team met meer gescoorde doelpunten voor, ook gelijk dan onderling resultaat, ook gelijk dan bepaalt de klasse waarin wordt gespeeld (laag gaat voor), ook gelijk dan de positie/ punten op de ranglijst op dat moment!