donderdag, mei 2, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Rabobank LAV Cup: Katwijk 2 te sterk voor Sporting Leiden (za)

Rabobank LAV Cup: Katwijk 2 te sterk voor Sporting Leiden (za)

-

Ook Katwijk 2 schaarde zich bij de laatste acht ploegen die strijden om de Rabobank LAV Cup. De formatie van Coen Stuurman was dinsdagavond op De Krom een maatje te groot voor derdeklasser Sporting Leiden (za). De oranjehemden wonnen, na een 1-0 ruststand, uiteindelijk met 3-1 van de ploeg van Cees van Tongeren.

De gastheren kwamen al vroeg in de wedstrijd aan de leiding, nadat Edin Bibuljica zijn vrije trap via de paal en de rug van Sporting Leiden-keeper Andy van der Meulen in het doel zag verdwijnen (1-0). Niet veel later verzuimde Marvin Lo-Ming-Hing  om zijn ploeg naar de 2-0 te schieten en ook een kopbal van Katwijk-verdediger Bennie van Noord belandde niet in het Leidse doel.

Katwijk 2 was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij en de Leidenaren mochten de sterk keepende Van der Meulen danken dat de marge bij rust slechts één doelpunt was. Sporting Leiden, zonder een aantal vaste basiskrachten maar met de 17-jarige Ronney Koolen als reservekeeper op de bank, verscheen pas in de blessuretijd van de eerste helft voor het eerst voor het doel van Katwijk-keeper Mark de Vries, maar de net van een blessure teruggekeerde Sipan Khalid zag zijn vrije trap naast het Katwijkse doel eindigen.

Na rust begonnen de Leidenaren, die verdediger Kevin te Hennepe geblesseerd zagen uitvallen, wat brutaler en dit leverde direct resultaat op. Khalid zette goed door aan de rechterkant en vond Vincent Donders, die attent reageerde (1-1). Na een uur spelen nam Katwijk 2 het initiatief weer terug en een nieuwe voorsprong van de oranjehemden leek een kwestie van tijd. Nadat Van der Meulen diverse keren opnieuw zijn kunnen had gedemonstreerd, was een kwartier voor tijd een doelpoging van Max de Best ook hem te machtig (2-1). Niet veel later zorgde Jan Willem Tesselaar na een solo voor de 3-1. De bezoekers kregen vlak voor tijd nog via Erik Bakker een kans op de aansluitingstreffer maar De Vries redde bekwaam.

Al met al een dik verdiende zege voor de Katwijkers, die in de kwartfinale op TAVV stuiten. De Ter Aarse lijstaanvoerder  van de derde klasse was vorige week na strafschoppen te sterk voor vierdeklasser Warmunda.

Katwijk 2  – Sporting Leiden 3-1 (1-0). 3. Bibuljica 1-0, 47. Donders 1-1, 75. De Best 2-1, 84. Tesselaar 3-1.

Katwijk 2: De Vries, Van Duijn, Van Noord, Van IJzendoorn, Sujelman, Lo-Ming-Hing, Van de Oever, Valies, Bibuljica, Tesselaar, De Best.

Sporting Leiden: Van der Meulen, Van Egmond, Dieke, te Hennepe (28. Boot), Heemskerk, Mink, Van der Meel, Hamelink, Khalid (55. Sommeling), Wansink (46. Bakker) Donders (64.Devilee).